Οι σπέσιαλ άμυνες του Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά προσφέρει πολλά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, βάζει γκολ, αλλά και κάνει βοηθά πολύ στις στατικές φάσεις του αντίπαλου όπως έγινε με την Σλόβαν.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε την Σλόβαν Μπρατισλάβας να γίνει απειλητική στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» κι ήταν πολύ καθοριστικό σημείο για το παιχνίδι και την έκβασή του, διότι είχαμε επισημάνει ότι οι Σλοβάκοι είχαν σκοράρει έως τώρα φέτος σε όλα τα παιχνίδια τους με εξαίρεση το εντός έδρας 0-0 με την Γιουνγκ Μπόις για τα προκριματικά του Champions League. Στο ματς με τον Ολυμπιακό είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια εκτός εστίας, αυτό το σουτ που έγινε προς το τέλος του αγώνα.

Μια επισήμανση σχετικά με τον Γιαν Εμβιλά και την ιδιαίτερη προσφορά του - πέραν των γνωστών που κάνει συνήθως - στο συγκεκριμένο ματς. Σχεδόν σε όλα τα κόρνερ ή σε κάποιες σέντρες που έγιναν προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Γάλλος άσος ήταν αυτός που με εντυπωσιακά άλματα «καθάριζε» και έδιωχνε με ασφάλεια την μπάλα. Βοήθησε πάρα πολύ στον συγκεκριμένο τομέα ο έμπειρος μέσος που είχε πολύ μεγάλο πάθος για τη νίκη. Κάτι που φάνηκε προς το τέλος του ημιχρόνου, στο μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Βάις και έγινε «μπαρούτι», με διαμαρτυρίες προς τον Σλοβάκο άσο και προς τον Ιταλό διαιτητή.

Δεν ήταν μία από τις πιο «γεμάτες» εμφανίσεις του Εμβιλά με τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν πάρα πολύ «έντονη» και ουσιαστική. Όσο για εκείνη τη φάση με τον Βάις, ο Εμβιλά γλίτωσε την κίτρινη για τις φωνές του, όπως βέβαια τη γλίτωσε και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού. Και να ξέρετε ότι ο Βάις έχοντας ήδη δύο κίτρινες από τα προηγούμενα ματς, θα έχανε τη ρεβάνς στην Μπρατισλάβα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα