Η δύσκολη απόφαση του Μαρτίνς για νίκη Ολυμπιακού με Φενέρ

Ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει πλάνο νίκης του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ, η οποία μπορεί να έρθει είτε με Μπουχαλάκη είτε με Ονιεκούρου. 

Η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ πάει στην άκρη, καθώς έτσι όπως είναι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο δεν έχει πολύ χρόνο για πανηγυρισμούς καθώς πρέπει υποχρεωτικά να αφοσιώνεται στο επόμενο παιχνίδι. Και το επόμενο παιχνίδι είναι τελικός πρόκρισης, το βράδυ της Πέμπτης (25/11-22.00) εναντίον της Φενερμπαχτσέ.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ένα βαθμό περισσότερο από την αντίπαλό του στον όμιλο, αλλά η ισοπαλία δεν τον εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση. Ο κωδικός και το σύνθημα είναι «μόνο νίκη» για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του, ώστε να εξασφαλιστεί οριστικά η συνέχεια στο Europa League και να υπάρχουν ενδεχομένως πιθανότητες ακόμη και για την πρώτη θέση (αν η Άιντραχτ δε νικήσει την Αντβέρπ στην Γερμανία).

Το πλάνο νίκης περιλαμβάνει σίγουρα στην ενδεκάδα τους Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Εμβιλά, Μαντί, Αγκιμπού, Μασούρα και Ελ Αραμπί. Από κει και πέρα, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης και ο Χένρι Ονιεκούρου διεκδικούν την άλλη θέση.

Ο Μαρτίνς μπορεί να πάει δηλαδή σε ένα πιο επιθετικό σχέδιο, με τον Αγκιμπού κοντά στον Ελ Αραμπί, τον Ονιεκούρου και τον Μασούρα στα πλάγια, τους Εμβιλά και Μαντί στο κέντρο. Όπως έπαιξε με την ΑΕΚ. Ενδεχομένως, όμως, να βάλει έναν τρίτο χαφ, τον Μπουχαλάκη, ώστε να ελέγξει καλύτερα το παιχνίδι. Και να κρατήσει περισσότερο την μπάλα σε σχέση με το ΟΑΚΑ.

Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικό ότι ο Αγκιμπού θα παίξει ως καθαρό εξτρέμ. Έχουμε δει τον Ολυμπιακό των τριών χαφ, με Μπουχαλάκη και Εμβιλά σε κεντρικούς ρόλους, τον Μαντί να τραβιέται στη δεξιά πλευρά και τον Αγκιμπού σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Δεν θα είναι καθόλου έκπληξη (ούτε κακή ιδέα) να επαναληφθεί κάτι τέτοιο με την Φενέρ που επίσης θα επιδιώξει να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Από την άλλη, ο Ονιεκούρου είχε κάνει έξοχο πρώτο ημίχρονο με την Άιντραχτ, βοηθάει τακτικά την ομάδα (αν και επιθετικά προσφέρει πολύ λιγότερα από το αναμενόμενο συνήθως) και έχει καλή παράδοση κόντρα στη Φενέρ ως παίκτης της Γαλατά. Την ξέρει πολύ καλά την τουρκική ομάδα.

Θα έχει ενδιαφέρον η τελική απόφαση του Μαρτίνς, με κάποιους άλλους παίκτες (όπως ο Τικίνιο) να καραδοκούν μήπως πάρουν χρίσμα βασικού...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα