Ο Ολυμπιακός, ο Μανωλάς και η Αταλάντα

«Βαρύ όπλο» ο Κώστας Μανωλάς και για τα ματς του Ολυμπιακού με την Αταλάντα. Η... 11αδα αγώνων του κόντρα στην αντίπαλο για το Europa League. Το γκολ με την Ρόμα, το εντυπωσιακό με τη Νάπολι.

Ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στο δυναμικό του Ολυμπιακού για όλες τις υποχρεώσεις της ελληνικής ομάδας, αλλά είναι προφανές ότι θα μπορέσει και άμεσα να είναι βαρόμετρο σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Πειραιωτών.

Ο Έλληνας άσος ξέρει απέξω κι ανακατωτά την Αταλάντα, την ομάδα που θα βρεθεί τον προσεχή Φεβρουάριο στο δρόμο των πρωταθλητών για την πρόκριση στους «16» του Europa League. Και πώς να μην ισχύει αυτό όταν επί μία επταετία την αντιμετώπισε στη Serie A ως παίκτης της Ρόμα και της Νάπολι.

Με την Ρόμα ο Μανωλάς έχει παίξει εννιά φορές κόντρα στην «Ντέα», σε πολύ συναρπαστικά ματς. Έχοντας μάλιστα σκοράρει εναντίον της, στις 23 Αυγούστου του 2018, σε ένα εντός έδρας 3-3. Εναντίον της Αταλάντα ο Μανωλάς έχει νίκες με την Ρόμα το 2014 (εκτός έδρας 2-1) και το 2017 (πάλι στο Μπέργκαμο, 1-0). Έχει ηττηθεί από την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού το 2015 (Ρόμα-Αταλάντα 0-2), το 2016 (Αταλάντα-Ρόμα 2-1) και το 2018 (Ρόμα-Αταλάντα 1-2). Με τα υπόλοιπα ματς ισόπαλα και τις περισσότερες φορές με 3-3! Το 2016 και το 2019 στο Μπέργκαμο και το 2018 στη Ρώμη ήρθε αυτό το σκορ σε εντυπωσιακά ματς. Κι άλλη μία ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Ρόμα το 2017.

Με τη φανέλα της Νάπολι ο Μανωλάς δεν έπαιξε σε πολλά παιχνίδια, λόγω προβλημάτων με τραυματισμούς ή με τη γαστρεντερίτιδα στο πρόσφατο 2-3 υπέρ της Αταλάντα για το πρωτάθλημα.

Σε έναν αγώνα της Serie A ήταν στην ενδεκάδα και η Νάπολι συνέτριψε με 4-1 την Αταλάντα στις 17 Οκτωβρίου του 2020! Ενώ στο Κύπελλο της περσινής σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά. Στο πρώτο ματς, με τον Μανωλά στην ενδεκάδα, Νάπολι-Αταλάντα 0-0. Και στη ρεβάνς με τον Έλληνα άσο εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στον αγκώνα, Αταλάντα-Νάπολι 3-1!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα