«Αηδιασμένος» από την ρατσιστική επίθεση ο Κομπανί

Ο προπονητής της Άντερλεχτ, Βενσάν Κομπανί, δήλωσε «αηδιασμένος» από την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από τους οπαδούς της Μπριζ στην Κυριακάτικη ισοπαλία (2-2) μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο 35χρονος πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι, είπε ότι θύματα ανάλογης επίθεσης, έπεσαν και κάποιοι από τους παίκτες και το επιτελείο της ομάδας του.

«Φεύγω από αυτόν τον αγώνα αηδιασμένος. Το επιτελείο μου και εγώ προσβληθήκαμε σε όλο το παιχνίδι. Ρατσιστικές προσβολές στόχευαν και τους παίκτες», είπε ο Κομπανί στον τηλεοπτικό σταθμό Eleven και πρόσθεσε:

«Η ημέρα τελειώνει άσχημα. Θα συναντηθώ με το επιτελείο μου και τους ανθρώπους που έχουν σημασία για εμένα. Δεν θα έπρεπε να περνάμε κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Μπριζ «καταδίκασε» την συγκεκριμένη συμπεριφορά:

«Αυτά τα άτομα δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τα πρότυπα του συλλόγου μας και δεν έχουν θέση στο στάδιο Jan Breydel», αναφέρεται σε ανάρτηση του συλλόγου στο Twitter, ενώ ο αμυντικός της Άντερλεχτ, Γουέσλι Χόεντ, είπε ότι η κακοποίηση «δεν ήταν μέρος του ποδοσφαίρου. Τέτοια πράγματα δεν ανήκουν εδώ. Φυσικά, εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τόσα πολλά, πρέπει η αλλαγή να να προέλθει από την Pro League και τους ίδιους τους ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο Βέλγος διεθνής επιθετικός της Τσέλσι, Ρομέλου Λουκάκου ζήτησε απάντηση από τις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας: «Ένα είδωλο σαν τον Βενσάν Κομπανί έχει προσβληθεί λόγω του χρώματος του δέρματός του. Φτάνει πια. Αναλάβετε πραγματικά δράση τώρα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα