Ο καυτός Σλούκας, τα 5 λάθη-γκολ με την Αταλάντα και το μήνυμα του Ουκρανού

Το συνολικό σκορ Αταλάντα - Ολυμπιακός 5-1 αντικατοπτρίζει τη διαφορά του ιταλικού με το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την επισήμανση ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα λάθη πληρώνονται ακριβά.

Κι αυτό γιατί σχεδόν όλα τα γκολ της Αταλάντα μπήκαν από ολιγωρία και λάθη των αμυντικών του Ολυμπιακού. Αυτά της Ιταλίας αναλύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με τους παίκτες του πρωταθλητή να χάνουν σχεδόν όλες τις κεφαλιές στο πρώτο δοκάρι ύστερα από χτύπημα κόρνερ, ενώ χειρότερα ήταν του Καραϊσκάκη.

Στο πρώτο γκολ -κι ενώ ο Λαλά είχε τον έλεγχο της μπάλας- δεν την πέταξε κόρνερ και ο Μέλε πήρε το δώρο και με προβολή έκανε το 0-1. Νέο λάθος στο 0-2, όταν ο Καμαρά έχασε αβίαστα την μπάλα στο κέντρο ο Κουπμάινερς έκανε ανενόχλητος κούρσα προς την εστία του Ολυμπιακού, έδωσε ασίστ στον Μαλινόφσκι κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ουκρανός στο τρίτο γκολ έκανε άπιαστο σουτ, δεν έπεσε όμως κανένας πάνω του να τον μαρκάρει και γι’ αυτό το επιχείρησε κάτω από ιδανικές συνθήκες.

Στα στοιχεία του αγώνα οι αποδοκιμασίες προς τον Ονιεκούρου, καθώς ουδείς φίλος του Ολυμπιακού καταλαβαίνει τι βλέπει ο Μαρτίνς στον Αφρικανό και επιμένει στη χρησιμοποίησή του. Και στο ματς μάλιστα με την Αταλάντα άφησε στον πάγκο τον Μασούρα, τον κορυφαίο της ομάδας του, χωρίς καμία λογική εξήγηση.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον σκόρερ των δύο γκολ, τον Ουκρανό Μαλινόφκσι, που μόλις έκανε το 0-2 σήκωσε τη φανέλα του και το μήνυμά του έγραφε «όχι πόλεμος στην Ουκρανία», ενώ με το χέρι του έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση ζητώντας απ' όλους να προσευχηθούν για την πατρίδα του. Ο διαιτητής σεβάστηκε τη στιγμή και δεν του έδειξε κίτρινη κάρτα, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

«Κλείδωσε» την τετράδα

Όπως με τη Φενέρ και την Εφές, ο Κώστας Σλούκας πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του και τον οδήγησε σε μια ακόμη νίκη τετράδας, μόνο που αυτή τη φορά «καθάρισε» το ματς με το Μιλάνο πολύ πριν από το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το Μιλάνο ήρθε στον Πειραιά για να παίξει σκληρή άμυνα και τα κατάφερε στο ξεκίνημα, αφού κράτησε τον Ολυμπιακό στους 7 πόντους και του έβαλε δύσκολα. Η ελληνική ομάδα όμως προσαρμόστηκε σιγά σιγά και απάντησε με το ίδιο νόμισμα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς άφησε τους Ιταλούς σε χαμηλό σκορ, με μόλις 15 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο κι αυτούς χατιρικά, όταν κρίθηκε το ματς.

Ο Σλούκας, λοιπόν, έδωσε το σύνθημα με άξιους συμπαραστάτες τους Βεζένκοφ, Μακ Κίσικ, κι αν δεν χάσει άλλο ματς στον Πειραιά, θα είναι στην τετράδα. Οι δύο νίκες με το Μιλάνο τού δίνουν τεράστιο αβαντάζ σε όλες τις ισοβαθμίες και μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Και να που ο κόσμος παίζει ρόλο. Μόλις φτάσαμε στο 50% ο Ολυμπιακός απέκτησε και έκτο παίκτη, που φρέναρε το Μιλάνο και έδωσε φτερά στην ομάδα του. Κι όταν φτάσουμε στα νοκ άουτ ματς και αρθούν οι περιορισμοί, το ΣΕΦ θα είναι φωτιά και λάβρα.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου και η νίκη επί του Μιλάνου έφεραν τον Ολυμπιακό σε άλλο επίπεδο και μάλιστα την εποχή που κρίνονται τα πλεονεκτήματα έδρας, αλλά και πολλά περισσότερα για τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα