Ελλάς Ποντίων – Προοδευτική 2-1: Σήκωσε το Κύπελλο Πειραιά και έγραψε ιστορία

Η Ελλάς Ποντίων με γκολ του Σταφσουλάι στο 87’…σκότωσε την Προοδευτική (2-1) και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο της ΕΠΣ Πειραιά. Μεγάλο ματς ο τερματοφύλακας των νικητών, Λευκόπουλος. 

Η Προοδευτική μπήκε πιο δυνατά, απείλησε με τον Μεγαρίτη στο 7’ και πέντε λεπτά μετά (12’) άνοιξε το σκορ (0-1). Ο Αλεξίου έβγαλε ανενόχλητος τη σέντρα από δεξιά και ο Τσιάβος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 15’ ο Τσιάβος πέρασε υπέροχα για τον Μεγαρίτη αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Λευκόπουλο, ο οποίος και στο 23’ σταμάτησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Μακρίδη.

Το 2-0 δεν έγινε και σιγά-σιγά η Ελλάς Ποντίων, ανέβηκε. Στο 24’ είχε το πρώτο σουτ με τον Σάββα Ηλιάδη αλλά δύο λεπτά ο έμπειρος επιθετικός Σαπαλίδης έκανε το 1-1, αφού μετά το γέμισμα του Λευκόπουλου και την κακή αντίδραση των παικτών της Προοδευτικής, πήρε την μπάλα και εκτέλεσε τον Μακρυωνίτη.

Η Προοδευτική μέχρι το τέλος του α’ μέρους είχε δύο καλές στιγμές με Ραχήμ (33’), Τσιάβο (34’) αλλά ο Λευκόπουλος ήταν εξαιρετικός.

Στην επανάληψη, η Προοδευτική με τον Τσιάβο απείλησε δύο φορές αλλά την πρώτη δεν βρήκε στόχο (63’) και τη δεύτερη (68’) ο Λευκόπουλος του είπε όχι. Ο Παλάτσιος είχε στο 65’ ένα πολύ ωραίο σουτ με την μπάλα να περνά άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε και στο 73' η προσπάθεια του Ηλιάδη.

Στο 81' ο Κυριαζής απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 86' και πάλι ο Τσιάβος, μετά το κόρνερ του Τσαφταρίδη είχε κεφαλιά άουτ.

Ένα λεπτό μετά (87') ο Σάββας Ηλιάδης πέρασε υπέροχη ασίστ στον Σταφσουλάι και ο τελευταίος μέσα από την περιοχή τελείωσε ιδανικά τη φάση με δεξί σουτ, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μακρυωνίτη (2-1) και τους φίλους της ομάδας του στους επτά ουρανούς...

Διαιτητής ο Λεμπέσης και βοηθοί του οι Γεωργακόπουλος, Σγουράκης. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τσιάβος, Θεοδωρίδης, Πουρσανίδης ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μαούνης, με τους ανθρώπους της Προοδευτικής να έχουν παράπονα σε αυτή τη φάση αφού ζήτησαν πέναλτι.

Ελλάς Ποντίων: Λευκόπουλος, Πλουμάτος (75' λ. τρ. Συμεώνογλου), Σιμονιάν, Στεφανής, Μαούνης, Κεραμάς, Παλάτσιος, Πουρσανίδης, Σαπαλίδης, Ηλιάδης Σ. (92' Δαούτης), Σταφσουλάι (92' Ντόσκορης).

Προοδευτική: Μακρυωνίτης, Αλεξίου, Δημακάκος (58’ Παρασκευόπουλος), Πατσατζόγλου, Ποτουρίδης, Μεγαρίτης (46’ Θεοδωρίδης), Νάστος, Μακρίδης (65’ Μακρυγιάννης), Τσιάβος, Ραχήμ (70’ Κυριαζής), Νομικό Παρ. (58’ Τσαφταρίδης).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα