Φαινόταν ότι έρχεται...

Στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς ο Ολυμπιακός φανέρωσε όσα κάποιος - που παρατηρούσε προσεκτικά - περίμενε ότι θα δει. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης

Για πολλές εβδομάδες η άποψη που είχε όποιος μελετούσε με προσοχή και χωρίς εντάσεις τη δουλειά στον Ολυμπιακό, δεν ξαφνιάστηκε από το εντυπωσιακό 4-0 και την ορμητική είσοδο της ομάδας στη νέα σεζόν.

Στα φιλικά υπήρχε μια εικόνα ανάγκης προσαρμογής στο πλάνο του νέου προπονητή και στην παρουσία πολλών νέων προσώπων. Είχαν φανεί θετικά δείγματα στον τρόπο με τον οποίο άρχιζαν να συνεργάζονται ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία όπως ο Λάζαρος και ο Φορτούνης ή δυνατότητες όπως ο Ποντένσε. Είχε φανεί ότι ο Καμαρά θα δώσει πολλά στο κέντρο, ότι ο Μπουχαλάκης έχει επιστρέψει με άλλον «αέρα». Ότι ο Γκερέρο είναι ένας παίκτης με αξιοζήλευτη τακτική παιδεία και με προσήλωση στις ανάγκες της ομάδας.

Προφανώς είχαν καταγραφεί λάθη. Όχι από εμάς ή όσους τα μεγέθυναν, αλλά από τον ίδιο τον προπονητή. Προφανώς επίσης η ανάγκη για προσθήκη κι άλλης ποιότητας σε αυτή την ομάδα για να γίνει ακόμη πιο δυνατή, καταγράφηκε από προπονητή και διοίκηση. Και οι μεταγραφές συνεχίζονται.

Την Λουκέρνη την είδε και την μελέτησε καλά ο Μαρτίνς. Η διαφορά δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό είναι υπαρκτή, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο έδειξε η εικόνα αυτού του παιχνιδιού, Με την ελληνική ομάδα να «λιώνει» την ελβετική και να την κάνει να μοιάζει με μικρομεσαίο αντίπαλο από την ελληνική Λίγκα. Ο Ολυμπιακός διάβασε καλά τον αντίπαλο, τον ήξερε απ' έξω κι ανακατωτά, τον πίεσε και τον τελείωσε από την αρχή.

Η συνέχεια δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει μια πολύ αποτελεσματική και πολύ θεαματική ομάδα. Να πηγαίνει ξανά ο κόσμος στο γήπεδο και να ξέρει ότι θα απολαύσει. Θα δει μπάλα. Θα δει θέαμα. Αυτό που είχε ξεχάσει την περσινή χρονιά, στην πλειονότητα των αγώνων. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται χαμηλά το κεφάλι και συνέχεια σε μια δουλειά που φαινόταν από την αρχή ότι θα φέρει αργά ή γρήγορα αποτέλεσμα. Το έφερε γρήγορα, ακόμα καλύτερα.

Πέραν από την Λουκέρνη και την πρόκριση, ο Ολυμπιακός κέρδισε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσει μια χρονιά που πάντοτε είναι δύσκολη όταν ακολουθεί μια αποτυχημένη. Κι όταν οι αλλαγές είναι πάρα πολλές.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός χάρισε στον κόσμο του ένα ωραίο δώρο με την απόδοσή του. Για να είναι ακόμη πιο κοντά στην ομάδα και να την βοηθήσει ακόμη περισσότερο όσο οι υποχρεώσεις θα γίνονται πιο μαζεμένες και πιο δύσκολες.

Είχα γράψει πως είχα καλό προαίσθημα για την πρώτη επίσημη δοκιμασία. Κι ότι ο Ολυμπιακός για τον τρόπο που έπρεπε να προετοιμαστεί ώστε να αποκλείσει την Λουκέρνη, άρεσε στην τελευταία πρόβα του. Όσο δεν... άρεσε αυτό σε ορισμένους, έτσι ήταν.

Ήταν μια πολύ καλή αρχή, αναμένεται με ενδιαφέρον το κυρίως μέρος. Μιας γενικά πολύ ενδιαφέρουσας ομάδας που μπορεί με τον Νάτχο και ό,τι ακολουθεί να φτάσει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα