Ανακοίνωση της Ξάνθης για το γήπεδο

Η Ξάνθη εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με το γήπεδο και την αγωγή του Ορφέα Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της Ξάνθης

«Μας επιδόθηκε σήμερα εκ μέρους του σωματείου «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ», αγωγή σε βάρος του Α.Ο.Ξ. δια της οποίας ζητά να του αναγνωριστεί η χρήση των εγκαταστάσεων του «Γηπέδου Α.Ο.Ξ.» με προφορική σύμβαση χρησιδανείου δηλαδή χωρίς αντάλλαγμα, ισχυριζόμενος ψευδώς και αναληθώς ότι δήθεν κατείχε το γήπεδο μέχρι τώρα με προφορική σύμβαση χρησιδανείου. Η ως άνω ενέργεια λαμβάνει χώρα παρότι ο νόμιμος εκπρόσωπος του σωματείου γνωρίζει επακριβώς ότι ουδέποτε έχει συμβληθεί με το σωματείο μας κατά αυτόν τον τρόπο καθότι μάλιστα κάθε χρόνο κατέθετε στο σωματείο μας αίτηση, προκειμένου να του παρέχουμε την χρήση του γηπέδου μας με τη ρητή αναφορά ότι αυτό γίνεται μόνο για την κάλυψη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για την εκάστοτε αγωνιστική περίοδο και την απάντηση μας την κατέθεταν ετησίως στην Ε.Π.Σ. Ξάνθης.

Θυμίζουμε στο φίλαθλο κοινό της Ξάνθης πώς ο ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ στις 26.5.2023 κοινοποίησε στον ΑΟΞ εξώδικη δήλωση-πρόσκληση που ζητούσε : α) Να προσέλθει ο Α.Ο.Ξ. στην σύναψη με τον Ορφέα Ξάνθης έγγραφης σύμβασης χρησιδανείου αορίστου χρόνου για την παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα όλων των εγκαταστάσεων και χώρων του γηπέδου μας και β) να επανεγγράψουμε τους κυρίους Μουρτζάνο και Χατζημεστή ως μέλη του σωματείου μας. Παράλληλα μας έταξαν και «εύλογη» προθεσμία τριών ημερών.

Παρότι μέχρι πρότινος αδυνατούσαμε να κατανοήσουμε τις έμπρακτες κινήσεις κακοπιστίας του Ορφέα Ξάνθης, στις 29.5.2023 ο Α.Ο.Ξ. καλόπιστα, με πρόθεση συνεργασίας με έναν εκ των εκπροσώπων του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου, ανταποκρίθηκε στο στενό χρονικό περιθώριο που μας τάχθηκε και απαντήσαμε ως οφείλαμε εντός τριών ημερών δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να συναφθεί οιοδήποτε χρησιδάνειο , α) Ότι πρέπει να αποδοθεί ελεύθερο και κενό το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις στον ιδιοκτήτη τους, τον ΑΟΞ εντός προθεσμίας 20 ημερών και β) ότι πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αναφορικά με το γήπεδο που τείνει σε προσβολή των δικαιωμάτων του ΑΟΞ.

Περαιτέρω, αναγνωρίζοντας την ποδοσφαιρική διαδρομή του Ορφέα Ξάνθης, καλέσαμε τον Ορφέα να μας απαντήσει αν επιθυμεί να του παραχωρηθεί εκ μέρους μας η χρήση του γηπέδου και δυο (2) αποδυτηρίων για τους αγώνες της αντρικής ομάδας όταν αυτή θα αγωνίζεται εντός έδρας, χωρίς να τους τάξουμε οιαδήποτε προθεσμία για την απάντησή τους αυτή. Η παραχώρηση θα λάμβανε χώρα κατά αυτόν τον τρόπο καθότι η στόχευση μας για την αξιοποίηση του γηπέδου περιορίζεται ΜΟΝΟ για τους αγώνες της ανδρικής μας ομάδας ενώ οι προπονήσεις τόσο της αντρικής μας ομάδας όσο και των τμημάτων υποδομής μας θα πραγματοποιούνται στο Αθλητικό Κέντρο του ξενοδοχείου «Le Chalet» , προκειμένου να ΜΗΝ επιβαρύνουμε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στο οποίο θα προχωρήσουμε σταδιακά σε αναμόρφωση και πλήρη εκσυγχρονισμό του κάνοντας ενέργειες για την ολική τακτοποίηση του.

Δηλώναμε πλέον ρητά και κατηγορηματικά ότι θα προασπίσουμε με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Α.Ο.Ξ. καθότι δεν πρόκειται να δεχθούμε οιαδήποτε απειλή σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας ως αποκλειστικοί κύριοι του γηπέδου μας. Με σεβασμό στην ιστορία της αγαπημένης μας ομάδας θα αποκρούσουμε κάθε κακόβουλη, δόλια και ζημιογόνα ενέργεια σε βάρος του ποδοσφαιρικού μας συλλόγου.

Πραγματοποιήθηκε σειρά ενεργειών όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την διοίκηση του Α.Ο.Ξ που είχαν ως στόχο την προσέγγιση του «ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ» και των εκπροσώπων του με στόχο το κοινό όφελος αλλά διαπιστώθηκε έλλειψη συνεργατικής διάθεσης. Παράλληλα δεν λάβαμε ουδέποτε απάντηση αν τελικά επιθυμούν να στεγάσουν στο γήπεδό μας τους αγώνες της ανδρικής τους ομάδας.

Μετά την τραυματική εμπειρία με την έξωθεν εξόντωση της αγαπημένης μας ομάδας και του άδικου υποβιβασμού της δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι η ομάδα μας θα δεχτεί επίθεση εκ των έσω από δήθεν υποστηρικτές της, πολίτες της πόλης μας. Δεσμευόμαστε έναντι των μελών και των φιλάθλων του συλλόγου μας ότι θα προασπίσουμε τα συμφέροντα μας προβαίνοντας και εξαντλώντας όλα τα νόμιμα μέσα στα πολιτικά αλλά και στα ποινικά δικαστήρια σε βάρος των ενορχηστρωτών και των όσων μετέπειτα συμπράξουν ως συμμέτοχοι.

Το σύνολο των ως άνω επιθετικών και παράνομων ενεργειών του «ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ» αποδεικνύουν εναργώς τη θυμόσοφη ρήση ότι ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο.

Ο σύλλογος μας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει εκ νέου το γήπεδο στον Ορφέα Ξάνθης για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, δεδομένου ότι δεν μας κοινοποιήθηκε σχετική αίτηση και επιπλέον λόγω της κακόπιστης συμπεριφοράς του ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ και των εκπροσώπων του.

Η αγωνιστική δραστηριοποίηση του Α.Ο.Ξ. έχει ήδη ξεκινήσει βαδίζοντας, με όπλο την αγάπη των φιλάθλων, τον σεβασμό στα ιστορικά μας χρώματα, τη δυναμική του παρελθόντος και το ιστορικό μας γήπεδο.

Υ.Γ. 1 Καλούμε το σύνολο των μελών του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Α.Ο.Ξ. να πάρει θέση για τις ως άνω ενέργειες του ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ, επειδή λαμβάνουν χώρα σε βάρος του συλλόγου μας και θέτουν εμπόδια στο δύσκολο έργο της αναγέννησης του ΑΟΞ.

Υ.Γ. 2 Οι «προφάσεις εν αμαρτίαις» προσώπων που επιχείρησαν να αποτρέψουν την επαναδραστηριοποίηση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ θα κριθούν από τον κόσμο της Ξάνθης και ο καθείς θα λάβει τη θέση που, τελικώς, του αξίζει στην ποδοσφαιρική και κοινωνική ιστορία του τόπου μας».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα