Στην 15η θέση η Ελλάδα

Τι ισχύει για τη νέα σεζόν και πόσο δυσκολεύουν τα πράγματα για τους ομίλους του Champions League.

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από την επόμενη φάση του Europa League είχε αρνητικό αντίκτυπο και στη θέση της χώρας μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Η αλήθεια, βέβαια είναι πως ακόμα κι αν οι «κιτρινόμαυροι» κατάφερναν να περάσουν στους «16» μόνο σε θαύμα θα μπορούσαμε να ελπίζουμε. Η Ελλάδα τελειώνει τη σεζόν με 28.600 βαθμούς και στην 15η θέση.

Αυτό σημαίνει ότι από τη μεθεπόμενη σεζόν οι όμιλοι του Champions League μόνο απλή υπόθεση δεν θα είναι. Συγκεκριμένα τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δευτεραθλητής θα χρειάζεται να κάνουν τρεις προκρίσεις προκειμένου να καταφέρουν να κουνήσουν το σεντόνι. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα για τις ελληνικές ομάδες.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε τι θα συμβεί τη σεζόν 2018-2019. Ο πρωταθλητής θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (7-8/8 και 14-15/8), ενώ ο δεύτερος θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (24-25/7 και 31/7-1/8).

Όσον αφορά στον Κυπελλούχο θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Σε περίπτωση που η ομάδα η οποία κατακτήσει το Κύπελλο βρεθεί και στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος τότε το καλό εισιτήριο του Europa League θα πάει στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Οι ημερομηνίες είναι 9/8-16/8.

Ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας ή ο τέταρτος και ο πέμπτος θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και οι φετινές ημερομηνίες είναι 26/7-2/8. Να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ισχύουν μόνο για το φετινό καλοκαίρι και λόγω Μουντιάλ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα