Ολυμπιακός: Τα «παιχνιδάκια» του Ματιέ!

Ο Γάλλος στόπερ δεν έχει κλείσει σε καμία περίπτωση την πόρτα του Ολυμπιακού παρά τα όσα δήλωσε πρόσφατα περί επιθυμίας του να παραμείνει στη Σπόρτινγκ.

Η χρονιά στην Πορτογαλία δεν έχει ολοκληρωθεί. Τελειώνει στις 25 Μαϊου με τον τελικό Κυπέλλου με το παιχνίδι Πόρτο – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή κάπου εκεί κρύβεται και η αλήθεια πίσω από τα όσα δήλωσε ο Ζερεμί Ματιέ προ ημερών περί επιθυμίας του να παραμείνει στη Σπόρτινγκ, πετώντας το… μπαλάκι στη διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου.

Πρώτα απ’ όλα ο 35χρονος Γάλλος στόπερ που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Πέδρο Μαρτίνς, ήταν απολύτως φυσιολογικό να κάνει κατά κάποιο τρόπο μία δήλωση παραμονής στο Ζοσέ Αλβαλάδε, όταν η Σπόρτινγκ έχει μπροστά της την πρόκληση της κατάκτησης ενός τροπαίου.

Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι τα «λιοντάρια» της Λισσαβώνας θέλουν να τον κρατήσουν στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Απλώς, επιθυμούν να τον κρατήσουν με τους δικούς τους όρους και όχι με τους όρους του Ματιέ. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη προτείνει στην πλευρά του Γάλλου να γίνει ένα «ψαλίδι» στις απολαβές του της τάξης του 40-50% για να συνεχίσει για ακόμη μία χρονιά στο Αλβαλάδε.

Η Σπόρτινγκ έχει φυσικά το δικαίωμα της μονομερούς ανανέωσης από την πλευρά της, αρκεί φυσικά να συμφωνήσει ο παίκτης. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Ματιέ αν δει ότι η ομάδα του επιμένει στο «ψαλίδισμα» των αποδοχών του, θα αναζητήσει αναγκαστικά αλλού την τύχη του.

Για αυτό το λόγο άλλωστε, ξεκίνησαν και όλα αυτά τα σενάρια από την Γαλλία που τον ήθελαν να κλείνει το μάτι στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στο Σαμπιονά. Κάπου εκεί λοιπόν υπάρχει και ο Ολυμπιακός.

Ο Ματιέ έχει στα χέρια του πρόταση από τους «ερυθρόλευκους». Επίσης, γνωρίζει ότι ο Μαρτίνς τον θέλει για να του δώσει τα «κλειδιά» στην οπισθοφυλακή. Κι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα είναι ότι ο Γάλλος παρά τα όσα δήλωσε πρόσφατα στην Πορτογαλία για τη Σπόρτινγκ, δεν έχει κλείσει σε καμία περίπτωση την πόρτα του Ολυμπιακού.

Ναι μεν είναι μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τους Πειραιώτες, αλλά ο Ματιέ αφήνει αρκετά ανοικτά «παραθυράκια», με τον Ολυμπιακό να καραδοκεί…


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα