Ρεχάγκελ: Γενέθλια για τον «Έλληνα» Ότο! (vids)

Ο δικός μας Ότο Ρεχάγκελ κλείνει σήμερα (9/8) τα 81 του χρόνια. Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής το 2004 γιορτάζει και εμείς δεν τον ξεχνάμε.

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου του 1938, ο Ότο Ρεχάγκελ έχει σήμερα την τιμητική του.

Ο δικός μας «Ρεχακλής» κλείνει τα 81 του χρόνια, και εμείς θυμόμαστε τα κατορθώματα του με την Εθνική και το αποκορύφωμα της κατάκτησης του Euro 2004.

Ο «Όθωνας», λοιπόν, εμφανίστηκε στη χώρα μας το 2001, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ελλάδας, και έκατσε εννέα συνολικά χρόνια, μετρώντας 106 αγώνες.

Ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ποδοσφαιρικής Ελλάδας λοιπόν, και πως να μη γίνει; Έφερε την πρώτη ευρωπαϊκή μας κούπα. Μια κούπα που κανείς δε γνωρίζει αν θα κατακτήσει ποτέ ξανά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Και την έφερε με τη λογική του αμυντικού ποδοσφαίρου. Πολλοί δεν πίστευαν σε αυτόν. Κατόρθωσε όμως να φτιάξει ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο πήγε στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 ως το απόλυτο αουτσάιντερ, και κόντρα σε κάθε λογική κατέκτησε το Euro, ταπεινώνοντας την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στο σπίτι της.

Αυτό ήταν. Ο Ρεχάγκελ πλέον δεν ήταν Γερμανός, αλλά Έλληνας, καθώς λατρεύτηκε από όλους εμάς ως βασιλιάς, ο «Βασιλιάς Όθων» συγκεκριμένα.

Μετά το Euro 2004 η Ελλάδα με αυτόν στο τιμόνι της, είχε άλλη μια παρουσία σε τελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης το 2008, ενώ έφερε και, την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Από το 2012 και μετά δε βρίσκεται στους πάγκους. Τελευταία του ομάδα η Χέρτα Βερολίνου, την οποία προσπάθησε να σώσει από τον υποβιβασμό. Δεν τα κατάφερε και από τότε δεν προπόνησε άλλη ομάδα.

Εμείς δεν τον ξεχνάμε, κάθε φορά που τον σκεφτόμαστε φέρνουμε στο μυαλό μας τη χαρά που μας έδωσε το 2004. Κι ο ίδιος ο «Ρεχακλής» μας έχει μέσα στην καρδιά του και μιλάει για μας με τα καλύτερα λόγια.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα