Ολυμπιακός: Το δεκάλεπτο του τρόμου!

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει τέλειο ματς κόντρα στην Πλζεν. Ξέρει, λοιπόν, πώς πρέπει να γίνει η δουλειά με την Μπασάκ.

Απέναντι στην τσεχική ομάδα, με 0-0 το πρώτο ματς (και όχι με 1-0, όπως τώρα), ο Ολυμπιακός είχε μπει πάρα πολύ δυνατά στο γήπεδο με την ώθηση και των οπαδών του. Αλλά και με σχετική εντολή από τον πάγκο για φουλ επίθεση από την πρώτη στιγμή. Είχαν κάνει οι ερυθρόλευκοι, με επιθέσεις κυρίως από δεξιά, πολλές προσπάθειες για να σκοράρουν.

Κυπριακά σενάρια για Ολυμπιακό - ΑΕΚ και Κωστή!

Το γκολ δεν είχε έρθει. Δεν το κυνήγησαν με την ίδια «λύσσα» και με κίνδυνο να κουραστούν και να χάσουν τον πνευματικό έλεγχο του ματς. Το κράτησαν σε τόσο έντονο ρυθμό για ένα δεκάλεπτο, ήταν όντως τρομακτικό για τους Τσέχους. Έκαναν ξανά προς το τέλος του ημιχρόνου μια νέα προσπάθεια, πήγαν στα αποδυτήρια με 0-0. Στο δεύτερο μέρος ήρθε το γρήγορο γκολ, όπως συμβαίνει συνήθως στα ματς του Ολυμπιακού, έφερε την ψυχολογική δύναμη που χρειαζόταν η ομάδα για να διευρύνει το προβάδισμα και τελικά να πάρει μια πολύ άνετη νίκη.

Καλύτερη η Μπασακσεχίρ από την Βικτόρια

Η Μπασακσεχίρ είναι καλύτερη ομάδα από την Πλζεν. Για την ακρίβεια, όπως σωστά το διαχώρισε ο Μαρτίνς με σχετική δήλωσή του, έχει καλύτερους παίκτες από την ομάδα που απέκλεισε ο Ολυμπιακός στην προηγούμενη φάση. Πιο έμπειρους. Αλλά και κάπως «ξεζουμισμένους», με την έννοια ότι αν πέσουν στην παγίδα του ρυθμού και της διαχείρισης δυνάμεων από πλευράς Ολυμπιακού, είναι πιθανό να μη βρουν τον τρόπο να αντιδράσουν. Η εξέδρα θα παίξει το ρόλο της. Άσχετα με αυτό που είπε στο «ΦΩΣ» ο Βίτσκα. Ότι δηλαδή τους αρέσει να παίζουν σε φανατισμένες έδρες.

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ: Δεν αλλάζει ενδεκάδα ο Μαρτίνς

Τους αρέσει, δεν τους αρέσει, στο «Καραϊσκάκης» όλοι επηρεάζονται. Και χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Εάν σε αυτόν τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής ο Ολυμπιακός βάλει ένα γκολ, το πράγμα θα γίνει πολύ πιο εύκολο. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να μην αφήσει η πειραϊκή ομάδα την αντίπαλό της σε καμία στιγμή να νιώσει ότι έχει το πάνω χέρι και ότι διατηρεί πραγματικές ελπίδες πρόκρισης και όχι απλά όνειρα ανατροπής. Αυτό είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό στοιχείο για την εξέλιξη της ρεβάνς.

Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει τίποτα μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Μόνο προετοιμασία σε κάθε επίπεδο για την ολοκλήρωση όσων πέτυχαν στην Κωνσταντινούπολη. Ούτε Πόρτο και όμιλοι ούτε μεταγραφές και ενίσχυση. Άλλωστε καμία μεταγραφή στο κέντρο ή στις πτέρυγες δεν θα παίξει ρόλο στο να έρθει η συγκεκριμένη πρόκριση. Και καμία Πόρτο δεν θα έχει σημασία εάν αυτή η πρόκριση δεν κατακτηθεί. Τόσο απλά...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα