Ο Παναθηναϊκός πήρε 3 πέναλτι, όπως το 1982 με τον Ολυμπιακό (vids)

Τα τρία κερδισμένα πέναλτι του Παναθηναϊκού στη Λάρισα, έφεραν στις μνήμες όλων το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό του 1982.

Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1982 όταν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει 3 πέναλτι στο ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Δείτε πως κέρδισε πέναλτι ο ΠΑΟ και το 1-0 από τον Χατζηγιοβάνη (vid)

Πολλοί θα θυμούνται την ανεπανάληπτη διαιτησία των Δέδε - Βουράκη - Ζλατάνου με τα τρία πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε βάρος του Ολυμπιακού και την ακύρωση του γκολ του Μητρόπουλου που θα έκανε το 0-3.

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: O Κρίστινσον έπιασε «κορόιδο» τον Χατζηγιοβάνη σε εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα!

To ματς ήταν για τους "32" του Κυπέλλου. O Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 0-2 στο 6ο λεπτό με τους Περσία και Αναστόπουλο. Ο Τάσος Μητρόπουλος κάνει το 0-3, όμως το γκολ ακυρώνεται με υπόδειξη του Βουράκη. Το ημίχρονο έληξε 0-2 και στην επανάληψη ο Χαραλαμπίδης έφερε το σκορ στα ίσα με δύο γκολ στο 47' και στο 63'. Ο ίδιος παίκτης χάρισε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό με εύστοχο πέναλτι στο 96'.

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-2: Τρία πέναλτι, δυο γκολ!

«ΟΡΓΙΟ 3 ΠΕΝΑΛΤΥ έδωσε ο Δέδες σε βάρος του Ολυμπιακού και ακύρωσε το 3-0 του Μητρόπουλου με υπόδειξι του επόπτη Βουράκη, ενώ ο ίδιος ο ρέφερυ πήγαινε προς τη σέντρα. Τρία πέναλτυ σε βάρος του Ολυμπιακού κι ένα ακυρωθέν γκολ ­ που ήταν κανονικό ­ του Μητρόπουλου, απετέλεσαν «θηλιές» στις οποίες ο Μεσσήνιος διαιτητής Κώστας Δέδες και ο Πειραιώτης επόπτης Βουράκης, «πέρασαν» μέσα, με εκβιαστικό τρόπο το κεφάλι της ερυθρόλευκης ομάδος και την κατεδίκασαν σε πρωτοφανή ήττα – αποκλεισμό από το κύπελλο».

To τρίτο πέναλτι του Παναθηναϊκού στη Λάρισα

ΟΣΦΠ : ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ – ΜΙΧΟΣ – ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ – ΝΟΒΟΣΕΛΑΤΣ – Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΕΡΣΙΑΣ – ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ – ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ – ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (57’ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ) – ΛΕΜΟΝΗΣ (79’ΟΡΦΑΝΟΣ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΛΚΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΚΥΡΑΣΤΑΣ – ΖΙΑΚΟΣ (55’ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ) – ΚΟΒΗΣ – ΚΑΨΗΣ – ΛΙΒΑΘΗΝΟΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (55’ΚΑΤΣΙΑΚΟΣ) – ΜΠΟΥΜΠΛΗΣ – ΝΙΚΟΛΑΕ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ – ΓΑΛΑΚΟΣ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΕΔΕΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΖΛΑΤΑΝΟΣ – ΒΟΥΡΑΚΗΣ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα