ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στο ΟΑΚΑ γίνεται της... Πορτογαλίας!

Λένε ότι οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο είναι ένας εύκολος τρόπος να πει κανείς ψέματα... Εμείς λέμε ότι μοιάζουν με ένα σεντούκι, που μπορεί κάποιος να βρει μικρούς θησαυρούς. Από άλλα μονοπάτια ξεκινήσαμε, με αφορμή το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, ΑΕΚ – Ολυμπιακός και αλλού βρεθήκαμε...

Εσείς ξέρατε ότι τα τελευταία 7 χρόνια, οι ερυθρόλευκοι έχουν πάει 6 φορές με Πορτογάλο προπονητή στην έδρα της Ένωσης; Πάμε να δούμε τι έχει συμβεί στο "στοιχειωμένο", όπως εξελίσσεται για τον Ολυμπιακο, γήπεδο του Αμαρουσίου.

Η πρώτη «κρυάδα» του Μαρτίνς

Στις τελευταίες τρεις επισκέψεις του εκεί ως φιλοξενούμενος της ΑΕΚ, έχει υποχρεωθεί σε δύο ήττες και μία ισοπαλία. Η ισοπαλία ήταν στο περσινό πρωτάθλημα, όπου οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι το 89', όταν ισοφάρισε ο Μπακασέτας, αλλά και στα... πόδια τους, όταν αμέσως μετά το 1-1, ο Φετφατζίδης βρέθηκε φάτσα με το 1-2 και έστειλε τη μπάλα άουτ. Σε όλους έχει μείνει το τηλεοπτικό πλάνο, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τραβάει τα μαλλιά του, μη μπορώντας να πιστέψει πώς χάθηκε η ευκαιρία. Με αυτόν τον τρόπο, ο ακόμη ένας Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού πήρε το βάπτισμα του πυρός στα παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ακολούθησαν δύο στο Καραϊσκάκη και τα κέρδισε με συνολικό σκορ 6-1. Απόψε ο Μαρτίνς θέλει να σπάσει την κατάρα, την οποία έζησαν στο πετσί τους αρκετοί συμπατριώτες του!

Ήττες από τον Λάζαρο!

Στα αμέσως δύο προηγούμενα παιχνίδια, ένα για το Κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πανηγύρισε δύο σημαντικές νίκες, με πρωταγωνιστή έναν νυν παίκτη του Ολυμπιακού, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Στις 7 Φεβρουαρίου 2018, η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό 2-1 και τον απέκλεισε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, με τον Λάζαρο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017, η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε βρεθεί να προηγείται μέχρι το 64' με σκορ 0-2! Ο Λάζαρος, με δύο γκολ μέσα σε 16 λεπτά ισοφάρισε 2-2 και στο 88' ο Μάνταλος διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έφυγε με νίκη από την έδρα της ΑΕΚ ήταν τον Απρίλιο του 2017, αλλά το 0-1 με το γκολ του Ρομαό ήταν άνευ ουσίας, αφού ήταν επαναληπτικός Κυπέλλου και η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 1-2 το Καραϊκάκη. Βέβαια, η ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί αλλιώς σε εκείνο το παιχνίδι, αν η κεφαλιά του Όσκαρ Καρντόσο στις καθυστερήσεις κατέληγε στα δίχτυα αντί για το δεξί δοκάρι του Ανεστη.

Ήττα και με Μπέντο!

Ημερολογιακά, εκείνη τη χρονιά (2017), οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες τέσσερις φορές (2 για πρωτάθλημα και ισάριθμες για το το Κύπελλο). Στις 19 Φεβρουαρίου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 1-0, με γκολ του Αιντάρεβιτς. Ανώδυνη βαθμολογικά για τον μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδας, που είχε στον πάγκο του σε εκείνο το παιχνίδι τον Πορτογάλο, Πάουλο Μπέντο.

Δύο ήττες ο Μάρκο Σίλβα!

Η "κατάρα" του ΟΑΚΑ πάει πιο πίσω για τον Ολυμπιακό, καθώς στις 17 Μαΐου 2016, έχασε 2-1 από την ΑΕΚ στον κεκλεισμένων των θυρών και "χιλιοβασανισμένο" τελικό του Κυπέλλου. Προπονητής σε εκείνο το ματς ήταν ο επίσης Πορτογάλος Μάρκο Σίλβα, ο οποίος είχε χάσει και το προηγούμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ! Στις 13 Φεβρουαρίου 2016, ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί 0-1, με σκόρερ της ΑΕΚ τον Βάργκας.

Πρόκριση με Περέιρα!

Επτά μήνες νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε επισκεφθεί το ΟΑΚΑ για το Κύπελλο, πάλι με Πορτογάλο προπονητή! Τον Βίτορ Περέιρα! Σε έναν επεισοδιακό προημιτελικό, είχε πάρει την πρόκριση, χαρη σε γκολ του Φράνκο Χάρα στο 90ό λεπτό (το παιχνίδι κατακυρώθηκε 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, λόγω εισβολής οπαδών της ΑΕΚ και διακοπής του αγώνα).

Τελευταίο τρίποντο με Ζαρντίμ!

Για να βρούμε το τελευταίο "διπλό" του Ολυμπιακού στην έδρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να γυρίσουμε 7 χρόνια και 2,5 μήνες πίσω! Στις 11 Νοεμβρίου του 2012, όταν στον ερυθρόλευκο πάγκο βρισκόταν ένας άλλος Πορτογάλος προπονητής! Ο Λεοναρντο Ζαρντίμ! Καταιγιστικός εκείνο το βροχερό απόγευμα ο Ολυμπιακός, είχε συντρίψει την ΑΕΚ του Έβαλντ Λίνεν με σκορ 0-4! Σκόρερ ήταν οι Αμπντούν, Μήτρογλου (2) και Φουστέρ , ενώ η "Ενωση" αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 22', λόγω αποβολής του... Πορτογάλου, Γιάγκο Φερνάντες Πριέτο, στη φάση του πέναλτι με το οποίο ο Αμπντούν άνοιξε το σκορ. Εκείνη τη χρονιά η ΑΕΚ είχε τερματίσει προτελευταία και είχε υποβιβαστεί...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα