Κορονοϊός: Η κοινή δήλωση Ινφαντίνο, Γκεμπρεγέσους!

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Τι αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προκειμένου να συζητήσουν πώς μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να ανταποκριθεί στην εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) και ποια μέτρα πρέπει να λάβει η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η κοινή δήλωση των δυο ανδρών

«Τα όργανα διοίκησης του αθλητισμού και οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων θα πρέπει πάντα να έχουν κατά νου ότι η υγεία έρχεται πρώτη. Όλοι οι αθλητικοί φορείς πρέπει να είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν την εθνική καθοδήγηση, με βάση διεξοδικές εκτιμήσεις κινδύνου, να διοργανώσουν ασφαλή εκδηλώσεις ή να προβούν σε άλλες απαιτούμενες ενέργειες , προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των φιλάθλων, των παικτών, των προπονητών και των ευρύτερων κοινοτήτων».

ΠΟΥ και FIFA, θα ξεκινήσουν μια κοινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης και θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι άνθρωποι θα λαμβάνουν τις απαιτούμενες συμβουλές για την προστασία της υγείας τους και της κοινότητας τους.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα