Οπαδοί Αταλάντα: «Αποχώρηση από το πρωτάθλημα ως ένδειξη σεβασμού στους νεκρούς»

Με μία ανοιχτή επιστολή, ο εμβληματικός αρχηγός της κερκίδας της Αταλάντα, Κλάουντιο Καλιμπέρτι, γνωστός και ως Bocia, απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της ομάδας, Αντόνιο Περκάσι, να αποχωρήσει η ομάδα από το πρωτάθλημα ως ένδειξη σεβασμού στους νεκρούς.

Αναλυτικά η επιστολή των οπαδών της Αταλάντα προς τον πρόεδρο του συλλόγου:

"Η Atalanta Bergamasca Calcio πρέπει να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ως ένδειξη σεβασμού στους νεκρούς του Μπέργκαμο. Η μπάλα να μην κυλήσει άλλο για φέτος στο στάδιο Gewiss.

«Φάκελος» Αταλάντα - Βαλένθια: Ο «αγώνας μηδέν» στο Μιλάνο

Πρόεδρε Percassi, αυτή η ιστορική τραγωδία που βιώνει η πόλη μας αξίζει μία ανάλογης βαρύτητας ιστορική απόφαση. Φτάνει μόνο να σκεφτούμε πόσους φιλάθλους θρηνεί σήμερα η Αταλάντα εξαιτίας αυτού του καταραμένου ιού.

Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μας θα αποτελέσει παράδειγμα σε αυτόν τον πόλεμο, ανεξαρτήτως των αποφάσεων που θα λάβουν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου. Δεν πιστεύουμε ότι η επιστροφή μας στο γήπεδο θα σημάνει και την επιστροφή στην κανονικότητα. Υπάρχει πάντα χρόνος για να επιστρέψουμε και μία μέρα θα το κάνουμε και θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, το να πανηγυρίζουμε τα γκολ του Gomez δεν έχει κανένα νόημα".

Κορονοϊός: Συγκινητικό μήνυμα Γκαμπιαντίνι προς την γενέτειρα του, το δοκιμαζόμενο Μπέργκαμο

Το Μπέργκαμο είναι από τις πόλεις που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία και οι οπαδοί της Αταλάντα ήταν στην πρώτη γραμμή για βοήθεια από την πρώτη κιόλας στιγμή, τόσο ως εργάτες για την προετοιμασία του νοσοκομείου, όσο και ως απλοί συνδρομητές, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν πάνω από 40.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Papa Giovanni XXIII του Μπέργκαμο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα