Η απουσία του Φετφατζίδη χάλασε τη «χημεία»

Χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια και τέσσερα ενενηντάλεπτα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να πάρει νίκη σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη.

Μάλιστα χρειάστηκε πολύ περισσότερα χρόνια, οκτώ στον αριθμό, ώστε να τελειώσει ματς με τον Άρη χωρίς να δεχθεί γκολ, αφού η τελευταία φορά που το είχε πετύχει ήταν το μακρινό 2012!

Τι έκανε χθες στο «Βικελίδης» ο «Δικέφαλος του Βορρά» για να τα καταφέρει απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του; Τίποτα διαφορετικό από όσα έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στους «κίτρινους».

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αυτό που ξέρει και μπορεί να παίζει, αυτό που μας έχει δείξει φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερη φαντασία, η οποία όμως ψάχνει ορθολογικά το γκολ και έχει τους παίκτες με την ποιότητα για να το πετύχει τις περισσότερες φορές.

Άρης: Φετφατζίδης vs Γκαρσία - Ο ένας φεύγει, ο άλλος έρχεται - Η μεταξύ τους σύγκριση

Η ειδοποιός διαφορά στο χθεσινό ντέρμπι αφορούσε το αντίπαλο «στρατόπεδο», αυτό του Άρη. Και συγκεκριμένα είχε να κάνει με τη σύνθεση της ομάδας του Μίχαελ Ένινγκ, η οποία είχε κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα άλλα φετινά ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης (λόγω τραυματισμών) και ειδικά αυτή του Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός των «κίτρινων» είναι στην… πόρτα της εξόδου, καθώς η μεταγραφή του στην Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δείχνει τελειωμένη. Έτσι οι άνθρωποι του Άρη εύλογα επέλεξαν να μη ρισκάρουν πιθανό τραυματισμό του, ο οποίος και θα χαλούσε μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο μοναδικό φετινό ματς που ο Άρης παρατάχθηκε χωρίς τον «Φέτφα», η ποδοσφαιρική χημεία της ομάδας δεν ήταν η ίδια. Το συγκρότημα του Ένινγκ έπαθε… βραχυκύκλωμα, δεν του έβγαινε τίποτα και δεν είχε τη σπιρτάδα και τη δημιουργικότητα που προσφέρει ο πρώην άσος του Ολυμπιακού. Η πρώτη ήττα κόντρα στον ΠΑΟΚ από τον Οκτώβριο του 2018, λοιπόν, μάλλον ήρθε φυσιολογικά…


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα