Ο "ρέκορντμαν" Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε το πέμπτο τρόπαιο της καριέρας του στο Champions League (ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τέσσερα με τη Ρεάλ), σημειώνοντας ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ.

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να μην σκόραρε στον τελικό του Champions League απέναντι στην Λίβερπουλ, αλλά κατάφερε να σημειώσει ένα ιστορικό ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που η "τροπαιοθήκη" του περιλαμβάνει πέντε τρόπαια Champions League.

Αν υπολογίσουμε και τα στατιστικά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών στη προ-Champions League εποχή, από πέντε τίτλους έχουν ακόμη οι Ντι Στέφανο, Μαρκίτος, Θάραγα, Έκτορ Ριάλ, Χουανίτο Αλόνσο, Ραφαέλ Λέσμες, Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Ζέεντορφ, ενώ ο Πάκο Χέντο έχει έξι.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αγωνίστηκε στον έκτο τελικό της καριέρας του στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ισοφαρίζοντας τον Ιταλό Πάολο Μαλντίνι στην σχετική λίστα.

Ρεκόρ και από τον Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το Champions League σε τρεις διαδοχικές σεζόν. Ακόμη ισοφάρισε τις κατακτήσεις των Κάρλο Αντσελότι και Μπο Πέισλι που έχουν επίσης από τρία τρόπαια.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα