Ούτε η Λίβερπουλ δεν είχε την κατοχή του Ολυμπιακού στο “Dragao”!

Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να έχει μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής από την Πόρτο στο “Dragao, αλλά ο Ολυμπιακός το κατάφερε, έχοντας μάλιστα μεγαλύτερο και από την Λίβερπουλ που είχε κερδίσει τους “δράκους” 4-1 πριν από ενάμισι χρόνο.  

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Πόρτο με 2-0, αλλά η στατιστική έδειξε ότι είχε την κατοχή μπάλας στο 55% έναντι 45% των Πορτογάλων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι “δράκοι” διαχρονικά στην έδρα τους κοιτάζουν να παίζουν ένα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ένα ποδόσφαιρο κατοχής!

Ο Ολυμπιακός ωστόσο πήγε στο “Dragao”, μετά το 1-0 επέβαλε τον δικό του ρυθμό και η στατιστική της UEFA έδειξε ότι είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής σε σχέση με την Πόρτο που κέρδισε και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά.

Αυτό κάτι δείχνει για το πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στον πορτογαλικό βορρά. Ρίχνοντας πάντως μία ματιά προς τα πίσω και σε άλλα παιχνίδια που έχει δώσει εντός έδρας η Πόρτο στο Champions League, θα διαπιστώσουμε ότι ούτε η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που μετέπειτα κέρδισε τη διοργάνωση, δεν κατάφερε να έχει μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας από την Πόρτο.

Τον Απρίλιο του 2019, οι “reds” επικράτησαν με 4-1 μέσα στο “Ντραγκάο” και η Λίβερπουλ είχε 48% κατοχή έναντι 52% της Πόρτο! Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα για να αντιληφθείτε ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν φιλοξενούμενο να παίζει μονότερμα τους “δράκους” μέσα στο σπίτι τους. Ο Ολυμπιακός το κατάφερε, αλλά αντί να φύγει με αποτέλεσμα από τον πορτογαλικό βορρά, τελικά έφυγε με ήττα λόγω δικών του τραγικών λαθών που δεν συγχωρούνται σε αυτό το επίπεδο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα