Η σωστή απόφαση του Ολυμπιακού για τον Εμβιλά

Γιατί δικαιώνονται στον Ολυμπιακό που αποφάσισαν την περασμένη μεταγραφική περίοδο να αποκτήσουν τον Γιαν Εμβιλά.

Στη μεταγραφική περίοδο όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γιαν Εμβιλά υπήρξε και η άποψη ότι ίσως να μη χρειαζόταν αυτή η μεταγραφή. Στον Ολυμπιακό, ωστόσο ήταν διατεθειμένοι να καλύψουν το κενό του Γκιγιέρμε με έναν ποδοσφαιριστή μεγάλης αξίας και ποιότητας. Έναν παίκτη που θα έκανε τον Βραζιλιάνο να ξεχαστεί.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, προχώρησε στην απόκτηση του Γιαν Εμβιλά αν κι εκείνη τη στιγμή δούλευε και την περίπτωση του Πέπε. Από τον Πειραιά τότε διαβεβαίωναν ότι η μία μεταγραφή δεν εξαρτάται από την άλλη. Ο Ολυμπιακός ήθελε και τους δύο παίκτες, διότι είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Πράγματι τώρα δικαιώνονται στον Πειραιά βλέποντας ότι ο παίκτης είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Ο Εμβιλά δεν έχει αντικαταστήσει απλά τον Γκιγιέρμε, αλλά τον έχει κάνει να ξεχαστεί κιόλας. Ο Γάλλος στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι ο κορυφαίος των νταμπλούχων Ελλάδας.

Το φοβερό με τον Εμβιλά είναι ότι ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού ακόμα και το διάστημα που η ομάδα ήταν χάλια και η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Ήταν ο μοναδικός που πάλευε στη μεσαία γραμμή και έκοβε τα πάντα. Μεγάλο προσόν αυτού του παίκτη είναι η τέλεια μεταβίβαση που έχει και η σωστή σκέψη.

Σου δίνει την εντύπωση ότι ξέρει που θα στείλει τη μπάλα πριν καν αυτή έρθει στα πόδια του. Ο Εμβιλά είναι αλάνθαστος και βλέποντας τον από το γήπεδο μπορείς να καταλάβεις πολύ περισσότερα για τον παίκτη. Είναι ηγετική φυσιογνωμία, ο Εμβιλά και δεν σταματάει να δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του. Κάτι σαν δεύτερος προπονητής μέσα στο γήπεδο μοιάζει ο Γάλλος άσος. Αυτός παρότρυνε και τους συμπαίκτες του να βγουν από την περιοχή τους και τους κράτησε στο δύσκολο διάστημα. Αυτή τη στιγμή η ενδεκάδα ξεκινάει και τελειώνει στον Εμβιλά!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα