Ολυμπιακός - Mάντσεστερ Σίτι: Γιατί έπαθε εμπλοκή η μηχανή-γκολ του Γκουαρντιόλα

Τέσσερις λόγοι γιατί η Μάντσεστερ Σίτι σταμάτησε να σκοράρει με ρυθμό πολυβόλου παραμονές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό (25/11)

Η Μάντσεστερ Σίτι, η πιο παραγωγική ομάδα στην Αγγλία, έχει ξεχάσει φέτος πώς να σκοράρει και το Associated Press έκανε έρευνα προκειμένου να βρει την αιτία...

Οι «γαλάζιοι», οι οποίοι σημείωσαν 102 στην περσινή Premier League, φέτος έχουν πετύχει μόνο 10 γκολ στις 8 πρώτες αγωνιστικές και βρίσκονται στην 13η θέση της βαθμολογίας.

«Η Σίτι έρχεται με όλα τα... όπλα για να καθαρίσει την πρωτιά»

Τι συνέβη και η ομάδα με το τόσο παραγωγικό παρελθόν, με μία από τις πιο ακριβές γραμμές κρούσης, και με έναν από τους πιο επιθετικούς προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, έφτασε σε αυτό το σημείο;

Σύμφωνα με το Associated Press οι λόγοι είναι τέσσερις:

1. Οι τραυματισμοί των στράικερ

Τόσο ο Σέρχιο Αγκουέρο, όσο και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Ο Αργεντινός, ο κορυφαίος σκόρερ του συλλόγου, ξεκίνησε σε μόλις δυο ματς φέτος και η συμμετοχή του έχει περιοριστεί σε 110 λεπτά. Ο Βραζιλιάνος, πάλι, ήταν διαθέσιμος για μόλις τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Και οι δύο επέστρεψαν, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να γίνουν αυτοί που ήταν, ιδιαίτερα ο Αγκουέρο που έχει κάνει μόλις πέντε εμφανίσεις σε οκτώ μήνες.

2. Η απουσία του Νταβίντ Σίλβα

Ο Νταβίντ Σίλβα, μετά από μια δεκαετία, άφησε το καλοκαίρι τη Σίτι για να γυρίσει στην Ισπανία (Ρεάλ Σοσιεδάδ). Όσο είχε τον Ισπανό ο Γκουαρντιόλα έπαιζε με δυο πλέι μέικερ, αυτόν και τον Κέβιν ντε Μπρόινε. Τώρα το βάρος όλο έπεσε στο Βέλγο με αποτέλεσμα οι επιθέσεις να είναι προβλέψιμες. Οι αντικαταστάσεις του Σίλβα -ο Γκουντογκάν και ο Μπερνάρντο- δεν μπορούν να καλύψουν το κενό του.

3. Η μη πρόοδος του Φόντεν

Ο Φιλ Φόντεν άφησε πολλές υποσχέσεις την σεζόν 2019-20, αλλά ακόμη δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή και δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει ξεκινήσει σε κανένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Σίτι αφού βρίσκει μπροστά του, τους Τόρες και Μαχρέζ.

4. Η κακοτυχία

Το γεγονός ότι μόνο έξι ομάδες έχουν σημειώσει λιγότερα γκολ από τη Σίτι δεν τιμά ούτε την ομάδα ούτε τον Γκουαρντιόλα. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν αποδίδουν την πραγματική εικόνα σε ορισμένα από τα παιχνίδια της. Με την Τότεναμ, για παράδειγμα, οι τελικές ήταν 22-4 και το σκορ 0-2. Με τη Λιντς έκανε 23 σουτ αλλά το αποτέλεσμα ήταν 1-1.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα