Ευχή και... κατάρα για τον Ολυμπιακό να αναδειχθεί πρωταθλήτρια η Λιλ

Πώς επηρεάζεται ο Ολυμπιακός ενόψει του νέου Champions League σε περίπτωση που κατακτήσει το γαλλικό πρωτάθλημα η Λιλ και όχι η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ολυμπιακός μετά από πολλά χρόνια «φλερτάρει» ανάμεσα σε γ’ και δ’ γκρουπ δυναμικότητας, εφόσον τα καταφέρει και περάσει στους ομίλους του νέου Champions League. Δεν είναι πλέον σίγουρη η θέση στο γ’ γκρουπ.

Για να μην κινδυνεύσει ο Ολυμπιακός και βρεθεί στο δ’ γκρουπ δυναμικότητας, δεν θα προτιμούσε να πάρει η Λιλ το πρωτάθλημα στην Γαλλία. Μια Λιλ που κέρδισε το Σάββατο (3/4) μέσα στο Παρίσι την Παρί και είναι στο +3 με 7 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του Σαμπιονά.

Η Λιλ που έχει χαμηλότερη βαθμολογία στο ranking της UEFA από τον Ολυμπιακό, αν πάρει το γαλλικό πρωτάθλημα θα βρεθεί αυτομάτως στο α’ γκρουπ δυναμικότητας και κατά συνέπεια η Παρί θα πέσει στο β’.

Από τη μία πλευρά βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να πέσει στην Λιλ από το α’ γκρουπ και να αποφύγει τα άλλα μεγαθήρια. Οι πιθανότητες ωστόσο είναι στο 12,5%! Όσες πιθανότητες δηλαδή έχει να πέσει με την Σίτι, την Μπάγερν, τον κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, την Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Άγιαξ ή την Σπόρτινγκ.

Και φυσικά δυναμώνει αρκετά το β’ γκρουπ με Παρί, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σεβίλλη, Τσέλσι, Πόρτο και Σαχτάρ. Ευχή και... κατάρα είναι με λίγα λόγια η κατάκτηση του Σαμπιονά από την Λιλ, με τον Ολυμπιακό πιθανότατα στο δ’ γκρουπ, αλλά και με το ενδεχόμενο να «τραβήξει» τους «λιλουά» από το α’ γκρουπ, αποφεύγοντας άλλα μεγαθήρια.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα