Champions League: Στους «16», ήδη, Μπάγερν και Γιουβέντους, «ζωντανές» Μπάρτσα - Γιουνάιτεντ (hls)!

Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους έγιναν οι πρώτες ομάδες που έκαναν το «4 στα 4» εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στους «16» του  Champions League. Δεύτερη η Μπαρτσελόνα που νίκησε στο Κίεβο 1-0 την Ντινάμο, γλίτωσε την ήττα στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα στις καθυστερήσεις χάρη στον Κριστιάνο Ρονάλντο η Γιουνάιτεντ (2-2). Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της τέταρτης αγωνιστικής. 

Η Μπάγερν Μονάχου με την 4η νίκη της σε ισάριθμα ματς του 5ου ομίλου εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» (και πιθανότατα ως πρώτη) από τον 5ο όμιλο.

Οι Βαυαροί επιβληθηκαν 5-2 της Μπενφίκα, στο Μόναχο, διπλασιάζοντας τις νίκες τους επί των Λουζιτάνων (0-4 στη Λισσαβώνα)

Ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ με το 6ο του γκολ στη διοργάνωση (πρώτος σκόρερ της) φτάνοντας τα 8 ματς σερί σκοραρίσματος. Το ρεκόρ είναι εννιά.

Παρότι οι αετοί μείωσαν σε 2-1 (έξι λεπτά μετά το 2-0 του Γκνάμπρι) και ο «Λέβα» νικήθηκε σε πέναλτι από τον Βλαχοδήμο (45+1') οι πρωταθλητές Γερμανίας απτοήτοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο στην επανάληψη.

Ο Σανέ πέτυχε το 3ο γκολ και ο Πολωνός τα εναπομείναντα για το χατ τρικ. Οι Ίβηρες πάντως δεν τα παράτησαν σκοράροντας με τον Ουρουγουανό Νούνιες για 2η φορά.

Την ίδια στιγμή η Μπαρτσελόνα επικρατούσε, όπως και στην Βαρκελώνη, 1-0 της ουραγού Ντιναμό Κιέβου ανεβαίνοντας δεύτερη, πάνω από την Μπενφίκα (στο +2) κι όλα θα κριθούν στο μεταξύ τους ματς στο «Καμπ Νόου» την επόμενη αγωνιστική.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ο (επανακάμψας από τραυματισμό) Άνσου Φάτι.

«Καρέ» νικών έχει και η Γιουβέντους στον 8ο όμιλο, που επίσης είναι σίγουρα στην επόμενη φάση.

Του 4-2 επί της Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλης, στο Τορίνο - όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιμπάλα με δύο γκολ - προηγήθηκε η νίκη της Τσέλσι στο Μάλμε (1-0) που τη διατήρησε στο -3 από τους «μπιανκονέρι».

Στον 6ο όμιλο η Βιγιαρεάλ ζευγάρωσε τις νίκες της επί της Γιουνγκ Μπόις κερδίζοντας 2-0 (μετά το 4-1 στην Ελβετία), κι έπιασε στην κορυφή του ομίλου την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έμεινε όρθια στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα χάρη στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σκοράρε στις καθυστέρησεις και των δύο ημιχρόνων ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Υπενθυμίζεται πως ο Πορτογάλος είχε πετύχει το νικητήριο τέρμα στο 3-2 (από 0-2) του Ολντ Τράφορντ.

Όλα θα κριθούν στον πολύ ισορροπημένο όμιλο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές με τους Άγγλους να πηγαίνουν φιλοξενούνται από το «κίτρινο υποβρύχιο» την επόμενη αγωνιστική!

Ισορροπημένος είναι κι ο 7ος όμιλος όπου η Βόλφσμπουργκ ανέβηκεκερδίζοντας την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ 2-1 στη Γερμανία, αλλά ισόβαθμη της είναι η Λιλ που κέρδισε στη Σεβίλλη 2-1 την προερχόμενη από 3 ισοπαλίες ομάδα του Λοπετέγκι αφήνοντας την ουραγό!

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 0-1
(70' Άνσου Φάτι)

Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα 5-2
(26', 61', 84' Λεβαντόφσκι, 32' Γκνάμπρι, 50' Σανέ - 38' Μοράτο, 74' Νούνιες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Βιγιαρεάλ – Γιουνγκ Μπόις 2-0
(36' Καπουέ, 89' Ντανζιούμα)


Αταλάντα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
(12' Ίλιτσιτς, 56' Σαπάτα - 45+1', 90+1' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Βόλφσμπουργκ – Σάλτσμπουργκ 2-1
(4' Μπακού, 60' Νμέτσα - 30' Βέμπερ)

Σεβίλλη – Λιλ 1-2
(15' Oκάμπος - 43' πεν. Ντέιβιντ, 51' Ικόνε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάλμε – Τσέλσι 0-1 (56' Ζίγιετς)

Γιουβέντους - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 4-2
(11', 58' πεν. Ντιμπάλα, 74' Κιέζα, 82' Μοράτα - 26' αυτ. Μπονούτσι, 92' Αζμούν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

*Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις κάθε ομίλου, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση σε κάθε γκρουπ συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα