Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς…

Η Μπενφίκα και ο Άγιαξ αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα γίνει στο Άμστερνταμ

Στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League, που διεξήχθη στη Λισαβόνα ανάμεσα στη Μπενφίκα και στον Άγιαξ, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς του Μαρτίου στο Άμστερνταμ.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα πίεζαν ψηλά, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των γηπεδούχων να κάνουν αρκετά λάθη. Μάλιστα στο 18’ ο Άγιαξ στην πρώτη του αξιόλογη επίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μαζραουί έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Τάντιτς και ο τελευταίος με υπέροχο σουτ έγραψε το 0-1. Οχτώ λεπτά αργότερα, οι «Αετοί» έφεραν το ματς στα …ίσια. Ο Βερτόνχεν προσπάθησε δύο φορές να σκοράρει, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μαζραουί, ο Βέλγος έγινε ξανά κάτοχος, έβγαλε τη σέντρα και ο Αλέ άθελά του τη έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Άγιαξ δεν το έβαλε κάτω και στο 29’ πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από σέντρα του Τάντιτς ο Αλέ άπλωσε το πόδι του, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε και ο ίδιος παίκτης από κοντά σημείωσε το 1-2. Στο 44’ οι Ολλανδοί είχαν διπλή ευκαιρία, όταν ο Άλβαρες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Αλέ αιφνιδιάστηκε και σε κενή εστία σούταρε άουτ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε ξέφρενε ρυθμό και στο 72’ η Μπενφίκα ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά ο Γιάρεμτσουκ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (91’ Γκονσάλβες), Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (85’ Μπερνάρντο), Έβερτον (62’ Γιάρεμτσουκ), Νούνιες (90’ Λαζάρο), Ράμος.

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεερ, Μαζραουί (92’ Ρενσχ), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ (74’ Ταγλιαφίκο), Άλβαρες, Μπέρχαους, Χράφενμπερχ (74’ Κλάασεν), Άντονι, Αλέ, Τάντιτς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα