Μπάγερν-Σάλτσμπουργκ 7-1: Ρέκορντμαν ο Λεβαντόφσκι με το γρηγορότερο χατ-τρικ στο Champions League

Το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του Champions League πέτυχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην υπερηχητική επικράτηση της Μπάγερν Μονάχου επί της Σάλτσμπουργκ με 7-1. Πανεύκολα στα προημιτελικά οι Βαυαροί.

Εξ αρχής το έργο της Σάλτσμπουργκ ήταν δύσκολο... Το θέμα είναι ότι όταν πήρε... ανάποδες ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, το πράγμα έγινε επίπονο για τους Αυστριακούς!

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με το επιβλητικό 7-1 των Αυστριακών σε ένα παιχνίδι που ήταν ο ορισμός του κυνηγιού της γάτας με το ποντίκι και οι Βαυαροί προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League (1-1 είχε λήξει το πρώτο ματς). Η Σάλτσμπουργκ βγήκε ενθουσιώδης από τα αποδυτήρια της «Allianz Arena», αλλά στο 23’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0!

Κι αυτό συνέβη χάρη στο πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του Champions League. Από ποιον άλλον φυσικά; Από τον Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός άνοιξε το σκορ στο 12’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και στο 21’ διπλασίασε τα τέρματά του και της Μπάγερν πάλι από την άσπρη βούλα και με πέναλτι που κέρδισε πάλι εκείνος. Στο 23’ ο Μίλερ έκανε την πάσα στον Λεβαντόφσκι που εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και έγραψε το 3-0.

Σε 10 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα ο Πολωνός μπόμπερ πέτυχε το πιο γρήγορο χατ τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Μάρκο Σιμόνε της Μίλαν σε ένα ματς με την Ρόζενμποργκ τη σεζόν 1996-97 (6’, 23’, 25’).

Η Μπάγερν δεν σταμάτησε φυσικά εκεί. Στο 31’ χάθηκε η μπάλα και ο Γκνάμπρι ευχαρίστησε τον Κομάν για την πάσα που του έκανε, με αποτέλεσμα να νικήσει με ένα ψύχραιμο πλασέ τον Κεν για το 4-0.

Το 5-0 διαμορφώθηκε στο 54’. με τον Σανέ να πασάρει στον Μίλερ και ο Γερμανός γυρνώντας το κορμί του, έπιασε ένα... άπιαστο σουτ για τον γκολκίπερ της Σάλτσμπουργκ. Το γκολ της τιμής για τους Αυστριακούς πέτυχε ο πιτσιρικάς Κιάεργκααρντ στο 70’ που με ένα σουτ - φωτοβολίδα αξιοποίησε την πάσα του Άαρονσον στην αντεπίθεση.

Tην τελευταία λέξη, όμως, την είπαν οι Βαυαροί με τον Μίλερ στο 83' να γράφει το 6-1 και τον Σανέ στο 86' το τελικό 7-1, με τους Αυστριακούς να φεύγουν με μία πολύ βαριά ήττα από την Βαυαρία και από την υπερηχητική Μπάγερν.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε (67’ Νιανζού), Ερναντέζ (60’ Ουπαμεκανό), Γκνάμπρι (46’ Σαρ), Κίμιχ, Μουζιάλα (66' Ρόκα), Κομάν (66' Τσούπο-Μότινγκ), Μίλερ, Σανέ, Λεβαντόφσκι

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κεν, Κρίστενσεν, Σολέ (46’ Πιατκόβσκι), Βέμπερ, Ούλμερ, Καμαρά (67’ Τιτζάνι), Καπάλντο, Ζάιβαλντ (46’ Σούτσιτς), Άαρονσον, Αντάμου (62’ Κιάεργκααρντ), Αντεγιέμι (62’ Σέσκο)


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα