Η νέα μορφή των Champions League, Europa League και Europa Conference League

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε τη νέα μορφή των διασυλλογικών διοργανώσεών της που θα έχει ισχύ από τη σεζόν 2024-25.

Έπειτα από συμφωνία της UEFA και με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων, αλλάζουν μορφή το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League από τη σεζόν 2024-25.

Ήταν μία κίνηση που ακουγόταν εδώ και καιρό. Απλώς την Τρίτη (10/5) πέρασε από την έγκριση και της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

*** To Champions League θα έχει 36 ομάδες σε έναν όμιλο και όχι 32 που μοιράζονταν σε 8 ομίλους.

*** Kάθε ομάδα θα δίνει 8 αγώνες στη φάση του ομίλου.

*** Στη νέα διοργάνωση θα υπάρχουν δύο wild cards που θα πηγαίνει σε ομάδες, οι οποίες δεν θα έχουν εξασφαλίσει ένα εισιτήριο από τη Λίγκα τους.

*** Η μία έξτρα θέση για τη φάση του ομίλου θα πηγαίνει στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στην χώρα που βρίσκεται στην 5η θέση του UEFA Ranking

*** Η δεύτερη επιπλέον θέση θα δοθεί σε μία ομάδα από τα προκριματικά, στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Τέσσερις παίρνουν τώρα το εισιτήριο και τη σεζόν 2024-25 θα γίνουν πέντε.

*** Οι δύο τελευταίες επιπρόσθετες θέσεις θα καταλήξουν στις ομοσπονδίες/πρωταθλήματα που οι σύλλογοί τους είχαν καλύτερες επιδόσεις την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2023-24) και θα βγαίνει με βάση τους συνολικούς βαθμούς δια τον αριθμό ομάδων. Π.χ. αν ίσχυε από την επόμενη σεζόν, τότε τα έξτρα εισιτήρια θα τα έπαιρναν η Αγγλία και η Ολλανδία, καθώς οι ομάδες τους συγκέντρωσαν φέτος περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη χώρα/ομοσπονδία!

*** Εντός δέκα εβδομάδων θα διεξάγονται οι οκτώ αγώνες.

*** Το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League δεν θα διεξάγονται την ίδια εβδομάδα. Κάθε διοργάνωση θα έχει τη δική της εβδομάδα!

*** To Europa League θα έχει 36 ομάδες στην τελική φάση του ομίλου και θα δίνονται 8 αγώνες.

*** To Europa Conference League θα έχει επίσης 36 ομάδες, αλλά κάθε ομάδα θα δίνει 6 αγώνες και όχι 8, όπως στις άλλες δύο διοργανώσεις.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα