Ο απαγορευμένος καρπός του ΠΑΟΚ

Oι όμιλοι του Champions League είναι για τον ΠΑΟΚ ό,τι για τους πρωτόπλαστους το μήλο του παραδείσου: απαγορευμένος καρπός.

Με αυτόν από την Μπενφίκα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τους τέσσερις αποκλεισμούς στο κατώφλι των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (δυο από τον Άγιαξ, έναν από τη Σάλκε οι προηγούμενοι). Έχει όλες τις προϋποθέσεις αλλά πάντα κάτι συμβαίνει στο τελευταίο βήμα και μένει εκτός νυμφώνα.

Απόψε, για παράδειγμα, πλήρωσε το τρις εξαμαρτείν του Πασχαλάκη στη φάση του 24΄ Όχι ένα, ούτε δύο, τρία λάθη έκανε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στη φάση αυτή που υπήρξε και η καθοριστική του αγώνα. Λάθος πρώτο: Κράτησε απερίσκεπτα τη μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ύστερα από το γύρισμα του Μάτος με το κεφάλι. Πήγε να γλιτώσει το κόρνερ και έφαγε το κεφάλι του.

Λάθος δεύτερο: Πείσμωσε από τη γκάφα του και πήρε στο κυνήγι τον Σέρβι που κινιόταν προς τα έξω αντί να κάνει δυο πλάγια βήματα και να καλύψει την εστία του. Λάθος τρίτο: Βούτηξε στα πόδια του Αργεντινού για να αποσπάσει τη μπάλα γνωρίζοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι πιθανότητες να βρει τη μπάλα αντί για τα πόδια του αντιπάλου είναι ελάχιστες.

Φυσικά υπέπεσε σε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σάλβιο για να βάλει την Μπενφίκα με 2-1 μπροστά στο σκορ και ουσιαστικά να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, αφού ο ΠΑΟΚ αν και είχε στη διάθεσή του πάνω από μια ώρα αγώνα για να κυνηγήσει την ανατροπή δεν συνήρθε ποτέ από το σοκ που υπέστη και σαν τον ζαλισμένο μποξέρ δέχθηκε το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Για να αποδειχτεί αυτό που έγραφα μετά το 1-1 του αγώνα στο Ντα Λουζ ότι «Πίσω έχει η Μπενφίκα την ουρά». Είχε, και μάλιστα ήταν πολύ μακριά ουρά, όπως δείχνει και το σκορ (1-4) που μπορεί να ακούγεται βαρύ για τον ΠΑΟΚ αλλά αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δυο ομάδων (συνολικά και στα δυο ματς).

Ο ΠΑΟΚ έκανε την υπέρβαση στα προκριματικά αποκλείοντας Βασιλεία και Σπαρτάκ. Έδωσε 6 αγώνες και έχασε τον έκτο και πιο σημαντικό. Γιατί και στο ποδόσφαιρο ισχύει αυτό που είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν: Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα