Champions League: Ραντεβού στα «αστέρια»

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της φάσης των «16» του Champions League.

Η αγωνιστική δράση επιστρέφει από σήμερα (22:00) στα Κύπελλα Ευρώπης, με το Τσάμπιονς Λιγκ να ανοίγει την «αυλαία» με δύο αναμετρήσεις για τη φάση των «16». Στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας η Παρί Σεν Ζερμέν θα υποδεχτεί στο «Παρκ ντε Πρενς» την Μπάγερν Μονάχου, ενώ στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν θα φιλοξενήσει την Τότεναμ.

Παρί και Μπάγερν είχαν συναντηθεί και πρόπερσι σε νοκ άουτ του θεσμού και πιο συγκεκριμένα στα προημιτελικά, με τους «πρωτευουσιάνους» να παίρνουν την πρόκριση για την 4άδα, αφού παρά την ήττα τους (0-1) στο Παρίσι είχαν κερδίσει 3-2 τους Βαυαρούς στο Μόναχο.

Πέραν τούτου όμως αξέχαστη παραμένει και η σύγκρουση των δύο ομάδων στον τελικό του 2020 στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, όταν οι πρωταθλητές Γερμανίας πήραν τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Κομάν και σήκωσαν στον «ουρανό» της Πορτογαλίας το βαρύτιμο τρόπαιο, το έκτο στην ιστορία τους και τελευταίο μέχρι σήμερα. Πλέον, οι αναμνήσεις επιστρέφουν για τους δύο «μονομάχους» και μένει να φανεί ποιος θα πάρει το θετικό αποτέλεσμα, που θα τον φέρει πιο κοντά στον επόμενο γύρο πριν οι δύο πλευρές συναντηθούν ξανά στο Μόναχο στον επαναληπτικό.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι η Μίλαν και η Τότεναμ θα αναμετρηθούν στην Ιταλία. Αυτή είναι η τρίτη φορά που «ροσονέρι» και «σπιρούνια» κοντράρονται στη διοργάνωση, καθώς είχαν προηγηθεί τα δύο τους παιχνίδια το 2011. Τότε συναντήθηκαν και πάλι στη φάση των «16», με τους Άγγλους να παίρνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά χάρη στη νίκη τους με 1-0 στο «Σαν Σίρο», αφού στον επαναληπτικό στην αγγλική πρωτεύουσα οι δύο ομάδες έμειναν «άσφαιρες». Πλέον, μένει να φανεί αν η Τότεναμ θα καταφέρει για ακόμα μία φορά να περάσει το εμπόδιο των Ιταλών ή αν οι τελευταίοι θα είναι αυτοί που θα στείλουν τους Άγγλους… σπίτι τους.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα