Champions League: Ανεβαίνει το θερμόμετρο σε Αγγλία και Γερμανία

Για την πρώτη φάση των «16» του Champions League η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Άνφιλντ» και η Άιντραχτ τη Νάπολι αντίστοιχα στη Φρανκφούρτη

Ούτε ένας χρόνος δεν έχει προλάβει να περάσει από τον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ, όταν οι «μερένγκες» κέρδισαν 1-0 τους «κόκκινους» στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού με γκολ του Βινίσιους και κατέκτησαν το 14ο τρόπαιό τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Απόψε οι αναμνήσεις επιστρέφουν για τους δύο συλλόγους, οι οποίοι συναντιούνται αυτήν τη φορά στη φάση των «16» του θεσμού, με έπαθλο την πολυπόθητη πρόκριση στα προημιτελικά.

Πρώτος «σταθμός» το «Άνφιλντ», το οποίο θα στρώσει σήμερα… κόκκινο χαλί για να υποδεχτεί τα δύο ευρωπαϊκά «μεγαθήρια», που με τη σειρά τους θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να κάνουν το καθοριστικό βήμα για την είσοδο στην επόμενη φάση ενόψει και της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου» (15/3).

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές στα «σαλόνια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον τελικό του 2018 στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, όταν και πάλι η «βασίλισσα» κέρδισε τη Λίβερπουλ (3-1) και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι η τελευταία φορά που η αγγλική ομάδα κέρδισε την αντίστοιχη ισπανική ήταν την περίοδο 2008-09. Τότε που αναμετρήθηκαν και πάλι στους «16», με τους «κόκκινους» να παίρνουν την πρόκριση με δύο νίκες (σ.σ. 4-0 στο «Άνφιλντ», 0-1 στο «Μπερναμπέου»).

Για την ιστορία, δε, η πρώτη τους ευρωπαϊκή σύγκρουση ήταν το 1981 στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών (σ.σ. σημερινό Τσάμπιονς Λιγκ), με τους Άγγλους να παίρνουν τον τίτλο με γκολ του Κένεντι στο Παρίσι (1-0). Πλέον, μένει να φανεί αν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρεάλ θα συνεχίσει το αήττητο σερί της κόντρα στη Λίβερπουλ, στη μάχη που δίνει για την διατήρηση των «σκήπτρων» στον φετινό θεσμό ή αν οι «κόκκινοι» θα πάρουν την εκδίκησή τους.

Το παιχνίδι στο «Άνφιλντ» μπορεί να κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στη Φρανκφούρτη ανάμεσα στην Άιντραχτ και τη Νάπολι.

Οι «παρτενοπέι» βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στην επιστροφή τους στον «θρόνο» της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Παράλληλα όμως, θέλουν και μία καλή ευρωπαϊκή πορεία και πλέον επιθυμούν να περάσουν το «εμπόδιο» των «αετών» και να φτάσουν στα προημιτελικά.

Για τους Γερμανούς ο μέσος Ερίκ Ζουνιόρ Ντινά-Εμπιμπέ έχει μείνει εκτός λόγω του προβλήματος στον αστράγαλό του, ενώ η ιταλική ομάδα δεν αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα απουσιών. Λίγες ώρες πριν από την πρώτη μάχη των δύο συλλόγων, ο παλιός διεθνής άσος Αλεσάντρο Κοστακούρτα χαρακτήρισε τη Νάπολι ως την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ υποκλίθηκε στο ταλέντο του Κβίτσα Κβαρατσκέλια.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα