Ο… Μεσίας την έστειλε στα προημιτελικά (vid)

Ρεσιτάλ από τον Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ και μία ασίστ στο 3-0 της Μπαρτσελόνα επί της Τσέλσι και άνετη πρόκριση για τους Καταλανούς.

Όταν το μάτι της Μπαρτσελόνα γυαλίζει είναι καλύτερο να μη βρεθείς στο δρόμο της όπως κι αν λέγεσαι. Οι Καταλανοί διέλυσαν με 3-0 την Τσέλσι και καπάρωσαν έτσι το τελευταίο εισιτήριο των προημιτελικών που είχε μείνει χωρίς κάτοχο. Οι «μπλαουγκράνα» συνεχίζουν την προέλαση τους τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και μετέτρεψαν σε περίπατο ένα δύσκολο ματς όπως αυτό με τους Λονδρέζους οι οποίοι παραδοσιακά είναι ένας ζόρικος αντίπαλος.

Με τον Λιονέλ Μέσι, όμως, σε κέφια η «Μπάρτσα» δεν θα μπορούσε να έχει σοβαρά προβλήματα. Μόλις στο 3’ ο Σουάρες του άνοιξε τη μπάλα και εκείνος με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-0 για τους Καταλανούς. Το «Καμπ Νόου» είχε ήδη κατηφορίσει και το έργο της Τσέλσι φάνηκε με το… καλησπέρα πως θα ήταν τρομερά δύσκολο. Στο 20’ ο Μέσι… σέρβιρε για τον Ντεμπελέ, ο οποίος ήταν μέσα στην περιοχή και με ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η «Μπάρτσα» είχε αρπάξει από το λαιμό τους Λονδρέζους και τους έδειξαν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και σε ποια χέρια θα πάει το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά. Η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει και είχε ένα δοκάρι στο 45+1 με τον Αλόνσο, αλλά μέχρι εκεί.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία από τα ίδια. Το σόου του Λιονέλ Μέσι συνεχιζόταν και στο 63’ με έναν μαγικό τρόπο έγινε το 3-0. Τα πάντα είχαν τελειώσει στο «Καμπ Νόου» και η Τσέλσι μάλλον είχε αρχίσει να σκέφτεται μη τυχόν πάθει πανωλεθρία και δεχτεί κι άλλα γκολ. Ο κόσμος που βρισκόταν στο γήπεδο είχε ευχαριστηθεί με το ωραίο θέαμα που παρακολουθούσε και αποθέωνε τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την αγαπημένη του ομάδα. Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα διέλυσε την Τσέλσι σε μία μαγική βραδιά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛOΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Ζόρντι Άλμπα, Ουμτιτί, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (61’ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (56’ Παουλίνιο), Ντεμπελέ (66’ Βιδάλ), Μέσι, Σουάρες

ΤΣΕΛΣΙ (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Καντέ, Φάμπρεγκας, Γουίλιαν, Μόζες (66’ Τζαπακόστα), Αζάρ (82’ Πέδρο), Ζιρού (66’ Μοράτα).

Το φανταστικό πρώτο γκολ του Μέσι


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα