Ο Μπρινιόλι και ο χαρακτήρας της ΑΕΚ 

Ο Παναθηναϊκός που στη Γαλλία έπεσε από τον Πύργο του Άιφελ, αλλά τον κράτησε ζωντανό ο Μπρινιόλι και το διπλό της ΑΕΚ που της δίνει δύναμη και ώθηση ενόψει της συνέχειας στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός στη Γαλλία έπεσε από τον Πύργο του Άιφελ, αλλά όχι μόνο τον κράτησε ζωντανό ο Μπρινιόλι, ο οποίος έκανε σπουδαία εμφάνιση αλλά του χάρισε και την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Εάν δεν υπήρχε ο Ιταλός τερματοφύλακας, η υπόθεση θα είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Η λυσσασμένη Μαρσέιγ μπήκε στο «Βελοντρόμ» έτοιμη να κατασπαράξει τους «πράσινους» του Γιοβάνοβιτς, που ήταν ζαλισμένοι πριν καλά καλά ξεκινήσει η αναμέτρηση. Η εικόνα του ΠΑΟ στο πρώτο 45λεπτο ήταν για 4-0, 5-0, αλλά αυτό κανένας δεν θα το θυμάται.

Στην επανάληψη η εικόνα του ΠΑΟ βελτιώθηκε. Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε βοήθειες με τις αλλαγές του, σε αντίθεση με τον κόουτς της Μαρσέιγ που τα έκανε όλα λάθος. Αυτό το πλήρωσε με τον Ιωαννίδη στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και από τη στιγμή που οι Γάλλοι ούτε στην παράταση δεν πήραν αυτό που ήθελαν, ο Μπρινιόλι τούς… τελείωσε με την απόκρουση στην εκτέλεση του μοιραίου Γκεντουζί στη διαδικασία των πέναλτι.

Στην Κροατία η ΑΕΚ όχι μόνο έβαλε τα θεμέλια για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά το έκανε και με έναν τρόπο που της δίνει δύναμη και ώθηση ενόψει της συνέχειας στην Ευρώπη, εάν και εφόσον φυσικά προκριθεί στους ομίλους. Οι παίκτες του Αλμέιδα έδειξαν χαρακτήρα και πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ένα σύνολο που όπως έδειξε και στο πρώτο μέρος έχει ταχύτητα, ποιότητα, δύναμη και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Σκόραρε, είχε ευκαιρίες και για ένα δεύτερο τέρμα, απέναντι σε μια ΑΕΚ που έμοιαζε να τα έχει χαμένα και να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των Κροατών, οι οποίοι πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, είχαν ρυθμό και κυριάρχησαν, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να μην προβληματίζουν την άμυνα της ομάδας του Ζάγκρεμπ, με εξαίρεση δυο τρεις περιπτώσεις.

Στην επανάληψη την ΑΕΚ τη βοήθησε σίγουρα το γρήγορο σχετικά γκολ της ισοφάρισης από τον εξαιρετικό χθες Τσούμπερ, το γεγονός πως μετά το 1-1 η Ντιναμό στις δυο μεγάλες ευκαιρίες που είχε δεν σκόραρε για να πάρει το προβάδισμα, αλλά και οι κινήσεις που έγιναν από τους δύο πάγκους. Ο Αλμέιδα πήρε τα πάντα από τους παίκτες που έφερε από τον πάγκο και δικαιώθηκε 100% με τις κινήσεις του, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του. Ο τεχνικός της Ντιναμό, Ιγκόρ Μπίστσαν, έχασε δύο κομβικούς παίκτες (Μπουλάτ, Ιβάνουσετς), οι αλλαγές του δεν έδωσαν τίποτα στην ομάδα του και θα πρέπει να αισθάνεται και τυχερός που στο φινάλε δεν δέχθηκε και ένα τρίτο τέρμα από την ΑΕΚ που θα έκανε τους «κιτρινόμαυρους» ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση.

Φυσικά και μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο, αλλά η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι μια έμπειρη ομάδα που παίζει συνεχώς στην Ευρώπη και η ρεβάνς δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τους παίκτες του Αλμέιδα, που θα έχουν βέβαια την αμέριστη συμπαράσταση των οπαδών τους σε ένα γήπεδο που θα κοχλάζει, ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει να ασχοληθεί μόνο με την ομάδα του και όχι με τους Κροάτες. Εάν συμβεί το δεύτερο, τότε η ΑΕΚ θα κινδυνέψει με ζημιά μέσα στο σπίτι της, τη στιγμή που έχει πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα μέσα στην Κροατία. Ένα αποτέλεσμα που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στη φάση των ομίλων, έχοντας πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα