Άρσεναλ - Πόρτο 4-2 πέν. (1-0 κ.δ., παρ.): Μετά από 14 χρόνια στα προημιτελικά του Champions League

Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκε η Άρσεναλ που πήρε στα πέναλτι το ματς με την Πόρτο (4-2 πέν., 1-0κ.δ.-παράταση).  

Φινάλε - θρίλερ είχε η αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Πόρτο, με τους «κανονιέρηδες» να είναι τελικά οι θριαμβευτές και να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League, επικρατώντας με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ράγια.

Από το 2010 είχε να βρεθεί στους «8»!

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο Έντεγκαρντ με ωραίο πλασέ έπειτα από κάθετη πάσα του Τροσάρ, κατάφερε να βρει δίχτυα και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 41’.

Θα περίμενε κανείς ότι στη συνέχεια οι Λονδρέζοι με την πίεση που θα ασκούσαν, θα κατάφερναν να πάρουν την πρόκριση στα 90 λεπτά του αγώνα, αλλά η Πόρτο είχε διαφορετική άποψη, καθώς κράτησε το 1-0 και έστειλε το ματς στην παράταση. Μια παράταση που ολοκληρώθηκε με τη σειρά της δίχως ευκαιρία από τις δύο ομάδες.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Έντεγκαρντ

1-1 Πεπέ Ακίνο

2-1 Χάβερτς

Αστόχησε ο Γουέντελ

3-1 Σακα

3-2 Γκρούγιτς

4-2 Ράις

Αστόχησε ο Γκαλένο

Οι συνθέσεις:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Κίβιορ (106’ Ζιντσένκο), Έντεγκαρντ, Ράις, Ζορζίνιο (83’ Ζεσούς), Σακα, Χάβερτς, Τροσάρ (106’ Ενκετιά)

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο (85’ Σάντσες), Πέπε, Οτάβιο, Γουέντελ, Βαρέλα (90’ Γκρούγιτς), Νίκο (101’ Εουστάκιο), Κονσεϊσάο (102’ Μπόρζες), Πεπέ Ακίνο, Γκαλένο, Εβανίλσον (88’ Ταρεμί)


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα