Ατλέτικο Μαδρίτης: Τα μυστικά της πρόκρισης στα πέναλτι

Ποια είναι τα μυστικά της Ατλέτικο Μαδρίτης που της έδωσαν την πρόκριση επί της Ίντερ στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι την Ίντερ από τη συνέχεια το Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ροχιμπλάνκος» ήταν ο γκολκίπερ, Γιαν Όμπλακ που απέκρουσε δύο πέναλτι.

Οι Μαδριλένοι δεν είχαν αφήσει τίποτα στην τύχη τους και ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για τη διαδικασία των πέναλτι. Το επιτελείο των «ροχιμπλάνκος» είχε μελετήσει τα χτυπήματα των ποδοσφαιριστών που ανέμεναν ότι θα εκτελούσαν πέναλτι από τη στιγμή που θα χρειαζόταν να κριθεί εκεί η πρόκριση.

Ήξεραν για όλους όχι μόνο που εκτελούν τα πέναλτι, αλλά ακόμα και πως σουτάρουν. Για τον Αλέξις Σάντσες, μάλιστα είχε χρειαστεί να γυρίσουν ακόμα και δέκα χρόνια πίσω για να δουν τον τρόπο που εκτελεί τα πέναλτι.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε στο μυαλό του ποιοι θα εκτελούσαν τα πέναλτι από την κανονική διάρκεια. Όλοι οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης που ανέλαβαν την ευθύνη είχαν περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή. Για παράδειγμα ο Λαουτάρο Μαρτίνες που αστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι είχε στα πόδια του 120 λεπτά.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν χρειάστηκε να εκτελέσει το πέμπτο της πέναλτι. Σε περίπτωση, όμως, που χρειαζόταν αυτός που θα αναλάμβανε την ευθύνη θα ήταν ο Κόκε και αν τραβούσε η διαδικασία ο επόμενος θα ήταν ο Αθπιλικουέτα και στη συνέχεια ο Ερμόσο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα