Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι: Το ποδόσφαιρο στα καλύτερά του...

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι προσέφεραν ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα στο 3-3 του «Μπερναμπέου» και άνοιξαν την όρεξη στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους για τη ρεβάνς στην Αγγλία.

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι στη μάχη για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. «Μερένγκες» και «πολίτες» προσέφεραν ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα στο 3-3 του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στο πρώτο μεταξύ τους ματς και τα προημιτελικά της διοργάνωσης και δικαιολόγησαν τον τίτλο του «πρόωρου τελικού» από τη στιγμή της κλήρωσης της UEFA. Και το καλό της ιστορίας, είναι ότι έχει και επαναληπτικό στις 17 του Απρίλη στην Αγγλία, που κρατά τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους με την όρεξη για το τι θα επακολουθήσει…

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην εντυπωσίασε στους «16» του θεσμού όταν απέκλεισε τη Λειψία, η οποία στη ρεβάνς είχε τις ευκαιρίες και το δοκάρι στο 92’. Κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι όμως, έδειξε «μέταλλο» και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, κατάφερε να φτάσει στα γκολ και να διατηρήσει ζωντανό το όνειρό της για την πρόκριση στην 4άδα.

Κι αυτό, αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι οι «μερένγκες» δεν είχαν σε καλό βράδυ τον Τζουντ Μπέλινγχαμ, αλλά απομόνωσαν τον Χάαλαντ, τον κράτησαν «άσφαιρο» στη Μαδρίτη και συνάμα μείωσαν τους κινδύνους που της προκαλούσαν οι Γκρίλις και Μπερνάρντο Σίλβα.

Η Μάντσεστερ Σίτι από την άλλη, στερήθηκε στο επιθετικό κομμάτι τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, που λόγω των στομαχικών του διαταραχών δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Παρότι όμως και ο Χάαλαντ δεν κατάφερε να σκοράρει, οι «πολίτες» πέτυχαν τρία γκολ, έβγαλαν προσωπικότητα σε μια δύσκολη έδρα και συνεχίζουν να παραμένουν αήττητοι εδώ και 14 μήνες στη διοργάνωση, ενώ έχουν πλέον και τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς.

«Δεν μπορούμε να έρθουμε εδώ μόνο και μόνο για να ελέγξουμε το ματς. Θα πρέπει να πληγώσουμε την Ρεάλ, να τους τιμωρήσουμε, να βάλουμε γκολ. Δεν είναι ποτέ εύκολο να αποκλείσεις την Ρεάλ για δύο σερί χρονιές», είχε πει ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, Πεπ Γκουαρντιόλα, παραμονή του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και οι «πολίτες» το έκαναν τελικά στο «Μπερναμπέου».

Μένει να φανεί αν η Σίτι θα καταφέρει πλέον στη ρεβάνς στο σπίτι της να αποκλείσει τη Ρεάλ ή αν οι «μερένγκες» θα είναι αυτοί που θα χαμογελάσουν τελευταίοι.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα