Εμπαπέ: Λέει ότι έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στο Champions League με την Παρί… για φέτος

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν έπαιξε για τελευταία φορά στο Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν μετά την ήττα στον επαναληπτικό ημιτελικό από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δήλωσε τον Φεβρουάριο στην Παρί Σεν Ζερμέν ότι θα αποχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή όταν λήξει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το ακλόνητο φαβορί για την απόκτησή του, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη λεπτομέρειες για τον προορισμό του Εμπαπέ.

Ο 25χρονος επιθετικός βοήθησε την Παρί να κατακτήσει άλλον έναν τίτλο στη Ligue 1 αυτή τη σεζόν και έχει ακόμα τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας απέναντι στη Λυών στις 25 Μαΐου, όπου η νίκη θα του χάριζε το 11ο μεγάλο εγχώριο τρόπαιο.

Αλλά η ευρωπαϊκή επιτυχία αποδείχθηκε άπιαστη, με την ήττα της Τρίτης με 1-0 από την Ντόρτμουντ - που σφράγισε την ήττα με 2-0 συνολικά - να εξασφαλίζει ότι δεν θα πραγματοποιήσει το όνειρο του συλλόγου για την κατάκτηση του Champions League.

Όταν ρωτήθηκε αν έπαιξε το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Παρί, απάντησε: «Είναι σίγουρο για αυτή τη σεζόν.

Φυσικά και είμαστε απογοητευμένοι, θέλαμε να προκριθούμε στον τελικό. Στο Champions League πρέπει να είσαι αποτελεσματικός σε δύο τομείς και σε αυτό το σημείο ήταν καλύτεροι από εμάς, οπότε ορίστε.

Είμαστε απογοητευμένοι για τους οπαδούς, για όσους είναι κοντά μας, αλλά έτσι είναι. Είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά δείξαμε μέσα από αυτή τη σεζόν ότι είμαστε ικανοί να πάμε μακριά. Νομίζω ότι ο σύλλογος δεν είναι μακριά.

Είχαμε τα συστατικά για να κερδίσουμε, αλλά όπως είπα, σε έναν αγώνα Champions League, είναι απαραίτητο να είμαστε αποτελεσματικοί στο γήπεδο. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στα δύο παιχνίδια».

Ο Εμπαπέ - ο οποίος γούρλωσε τα μάτια του όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θα υποστηρίξει τη Ρεάλ Μαδρίτηςστον σημερινό καθοριστικό αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου - αρνήθηκε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εφησυχασμένη στην προετοιμασία της για να αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ, την ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες που έχει απομείνει στη διοργάνωση.

«Αποκλείεται. Αν δεν πείσουμε τους εαυτούς μας ότι μπορούμε να κερδίσουμε, ποιος θα το κάνει για εμάς;» είπε. «Κανείς. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα, η ομάδα ήταν ήρεμη όπως ήταν από την αρχή της σεζόν.

Αλλά δεν πρέπει να πεταχτούν όλα, υπάρχουν ακόμα στόχοι, ένας τελικός του Coupe de France. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα προσπαθήσουμε να τον κερδίσουμε».

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, έδωσε τη στήριξή του στον προπονητή Λουίς Ενρίκε, παρά το γεγονός ότι η Παρί έμεινε και πάλι πίσω στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ερωτηθείς από τα μέσα ενημέρωσης αν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για το μέλλον του Ισπανού, είπε: «Μιλάτε σοβαρά με αυτή την ερώτηση; Δεν καταλαβαίνετε το ποδόσφαιρο;

Ο στόχος μας ήταν πραγματικά να πάμε στον τελικό, ακόμα πιο μακριά, αλλά είμαστε περήφανοι. Είχαμε τη νεότερη ομάδα στην Ευρώπη, φτάσαμε σε τρεις ημιτελικούς μέσα σε πέντε χρόνια, ακόμα κι αν ο στόχος μας δεν σταματά εκεί».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα