Όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Η Τσέλσι κατέκτησε το Europa League και οι Πειραιώτες γνωρίζουν ήδη ποιοι είναι οι πιθανοί τους αντίπαλοι στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Η Τσέλσι διέλυσε την Άρσεναλ στον τελικό του Μπακού και κατέκτησε το τρόπαιο. Αυτό δεν είναι το ευχάριστο νέο που θα ήθελε να ακούσει ο Ολυμπιακός ενόψει της κλήρωσης της 18ης Ιουνίου για τα προκριματικά του Champions League.

Η κατάκτηση του τροπαίου από τους «μπλε» σημαίνει πως στην κληρωτίδα θα μπουν τα ονόματα δύο αντιπάλων, στην πρώτη κλήρωση στις 18 Ιουνίου, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Ο λόγος για την Βικτόρια Πλζεν και την PSV Αϊντχόφεν. Για τον Ολυμπιακό συνέβη το χειρότερο δυνατό σενάριο, αφού έχει 50% πιθανότητες να βρει απέναντι του την Αϊντχόφεν, μία ομάδα που διεκδίκησε μέχρι την τελευταία στιγμή το πρωτάθλημα Ολλανδίας από τον Άγιαξ.

Το μόνο θετικό της ιστορίας είναι πως αν ο Ολυμπιακός περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League θα αποφύγει τη Λιόν. Να σημειώσουμε πως τα ματς του δεύτερου προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθούν στις 23 και 30 Ιουλίου.

Αν περάσει στον τρίτο προκριματικό ο Ολυμπιακός τώρα θα έχει πιο εύκολο έργο, αφού υποψήφιοι αντίπαλοι του θα είναι μία εκ των Κράσνονταρ, Κλαμπ Μπριζ, Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λίντσερ. Κλήρωση στις 22 Ιουλίου. Στον τρίτο γύρο λοιπόν θα είναι στους ισχυρούς ο Ολυμπιακός μαζί με Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου και Βασιλεία.

Η Βικτόρια Πλζεν τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Τσεχίας μένοντας πίσω πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Σλάβια Πράγας. Είναι μία ομάδα που έχει μπάτζετ 32 εκατ. ευρώ και μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Προπονητής της είναι ο Πάβελ Βρμπα.

Η PSV Αϊντχόφεν από την άλλη είναι ένα τεράστιο μέγεθος που έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τον Άγιαξ σε μία μεγάλη μάχη. Η ολλανδική ομάδα έχει μπάτζετ 200 εκατ. ευρώ και από αυτό και μόνο φαίνεται το πόσο μεγάλο εμπόδιο θα είναι για τον Ολυμπιακό. Προπονητής της είναι ο Μαρκ φαν Μπόμελ και στο ρόστερ της υπάρχουν μεγάλα αστέρια, ενώ είναι σύλλογος που δεν προχωράει σε μεγάλες αλλαγές στο δυναμικό του.

Ανακεφαλαίωση: Ο Ολυμπιακός στην πρώτη κλήρωση θα βγει αντίπαλος της Βικτόρια ή της Αϊντχόφεν. Αν περάσει στον τρίτο γύρο, ο δρόμος είναι ανοιχτός για τα πλέι οφς, αλλά εκεί θα έχει μπροστά του μεγαθήρια.

Πρώτος στόχος να περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο, που του εξασφαλίζει συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Β Γύρος

(23, 30 Ιουλίου)

Κλήρωση 18 Ιουνίου

PSV Αϊντχόφεν

Βικτόρια Πλζεν

Γ Γύρος

(6,13 Αυγούστου)

(Κλήρωση 22 Ιουλίου)

Κράσνονταρ

Κλαμπ Μπριζ

Μπασακσεχίρ

ΛΑΣΚ Λίντσερ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα