Ολυμπιακός: Τη Δευτέρα θα ξέρει αντίπαλο ακόμα και στα play-off του Champions League

Πως προκύπτει ο επόμενος αντίπαλος και ο... ορισμός για την επόμενη φάση - Γιατί θα πάρει μέρος σε δύο κληρώσεις

Την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιουλίου, στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ, στη Νιόν της Ελβετίας ο Ολυμπιακός θα μπει στην κλήρωση -για την ακρίβεια σε δύο κληρώσεις- για τη συνέχεια της Ευρωπαϊκής πορείας του.

Ο Ολυμπιακός, το ζευγάρι δηλαδή Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν θα μπει τόσο στην κλήρωση του Champions League όσο και σε αυτή του Europa League.

Στη μεν πρώτη διοργάνωση θα πάρει μέρος η ομάδα που θα προκριθεί από το συγκεκριμένο ζευγάρι, στη δεύτερη αυτή που θα αποκλειστεί.

Αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει, τότε τη Δευτέρα θα μάθει τόσο τον αντίπαλό του στην επόμενη φάση και αυτομάτως το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στα play οff.

Ας δούμε τις θα γίνει στην κλήρωση του Champions League. Οι ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρές και ανίσχυρες ως εξής:

Ισχυροί

Ανίσχυροι

Πόρτο (93.000)Μπριζ (39.500)
Ντιναμό Κιέβου (65.000)Κράσνονταρ (34.500)
Βασιλεία (54.500) ή Αϊντχόφεν (37.000)Μπασακσεχίρ (10.500)
Ολυμπιακός (44.000) ή Βικτόρια Πλζεν (33.000)ΛΑΣΚ Λίντσερ (6.250)

Το δεδομένο που προκύπτει από αυτόν τον πίνακα είναι ότι δεν μπορεί να κληρωθεί η Κράσνονταρ με τη Ντιναμό Κιέβου. Πρόκειται για κάτι που έχει προβλέψει η ΟΥΕΦΑ λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αν κληρωθεί με Κράσνονταρ

Αν ο Ολυμπιακός κληρωθεί αυτός με την Κράσνονταρ, τότε ξέρει από τώρα τον δρόμο του. Μετά τη Βικτόρια Πλζεν θα αντιμετωπίσει λοιπόν την Κράσνονταρ και στα play-off θα γίνει ορισμός. Κι αυτός για να μην πέσει -αν προκριθεί η Κράσνονταρ- με το ζευγάρι της Ντιναμό. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα παίξει με τη νικήτρια του ζευγαριού της Πόρτο, «παίρνοντας» ως αντίπαλο την πιο ισχυρή ομάδα του γκρουπ ως ο λιγότερο ισχυρός αυτού.

Αν δεν κληρωθεί με Κράσνονταρ

Πάμε τώρα στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός κληρωθεί με Μπριζ, Μπασακσεχίρ η ΛΑΣΚ. Αυτό σημαίνει ότι η Πόρτο θα έχει κληρωθεί με την Κράσνονταρ. Και σε αυτή την περίπτωση γνωρίζει ποιος είναι ο αντίπαλός του στα play οff. Και πάλι θα κληρωθεί με τον νικητή του ζευγαριού με τον μεγαλύτερο συντελεστή, αυτόν με τον οποίο συμμετέχει η πιο ισχυρή ομάδα. Δεν μπορεί να είναι το ζευγάρι της Πόρτο λόγω Κράσνονταρ. Άρα θα παίξει με τον αμέσως επόμενο ισχυρότερο, το ζευγάρι δηλαδή της Ντιναμό Κιέβου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα