Ο ώριμος Ολυμπιακός και ο «πυροβολητής» Ελ Αραμπί!

Στο κρισιμότερο «κρας-τεστ» της σεζόν (μέχρι το επόμενο) σιγουρευτήκαμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον «ψημένος» στα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς και βγάζει πρωτοφανή ωριμότητα στο παιχνίδι του. Η δουλειά του Μαρτίνς, ο «μαέστρος» Βαλμπουενά και ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Ελ Αραμπί.

Το ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρσι ήταν ολοφάνερο από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια του κι έπειτα. Σταθερός κορμός, ποιοτική ενίσχυση και «διαβασμένο» τεχνικό τιμ -με μια ολόκληρη σεζόν εμπειρίας στην… πλάτη του-, όλα αυτά τα… συστατικά μαζί ήταν δεδομένο ότι θα ανεβάσουν επίπεδο την πειραιώτικη ομάδα και θα τη φέρουν πολύ πιο κοντά στους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη τη φετινή σεζόν.

Όμως έπρεπε να έρθει το κρισιμότερο «κρας-τεστ» της σεζόν (μέχρι το επόμενο), το εκτός έδρας ματς κόντρα στην Κράσνονταρ με μπάτζετ 150 και πλέον εκατομμυρίων, για να σιγουρευτούμε και για κάτι άλλο: Ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον «ψημένος» στα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς και βγάζει ωριμότητα στο παιχνίδι του.

Δεν είχε σημασία ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς… φιλοδώρησε με τέσσερα τους Ρώσους στο «Καραϊσκάκης» πριν από μία εβδομάδα. Είδαμε όλοι πώς μπήκε η Κράσνονταρ στο γήπεδο στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Ρώσοι το είχαν πιστέψει, ήθελαν «να πιάσουν από το λαιμό» τον Ολυμπιακό και να επιχειρήσουν μια ανατροπή αλά… Λίβερπουλ κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Κι εν μέρει το πέτυχαν, τουλάχιστον σε εκείνο το δεκάλεπτο, καθώς προηγήθηκαν και ξεσήκωσαν το κοινό τους. Έστω και για ένα λεπτό! Διότι τόσο χρειάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» προκειμένου να τους σωπάσουν «καθαρίζοντας» μια και καλή την υπόθεση-πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά το μουδιασμένο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μαρτίνς αντέδρασαν άμεσα, ισοφάρισαν ανακτώντας την ψυχολογία που χρειάζονταν, άρχισαν να κρατούν περισσότερο τη μπάλα και να βγαίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα μπροστά. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεδομένου ότι έδινε το εισιτήριο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πέραν αυτών, ο Ολυμπιακός έδειξε σε μία ακόμη αναμέτρηση ότι το μεγάλο του «όπλο» είναι η ομαδικότητα, αλλά και η απόλυτη ετοιμότητα όσων δεν είναι στο βασικό σχήμα (χάρη στη δουλειά του Μαρτίνς). Τι και αν ο ταλαιπωρημένος Γκερέρο βγήκε νοκ άουτ από το ζέσταμα κιόλας; Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν εκεί και όχι απλά αναπλήρωσε το κενό του Ισπανού, αλλά σκοράροντας δις φρόντισε να κάνει απόσβεση σε μεγάλο ποσοστό του ποσού που δαπανήθηκε για την απόκτησή του!

Ο έμπειρος Μαροκινός φυσικά δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής και δεν περιμέναμε τα τρία σερί γκολ που πέτυχε μέσα σε δύο παιχνίδια (με Αστέρα και Κράσνονταρ) για να το μάθουμε. Όμως ο 32χρονος «πυροβολητής» δείχνει σαν… έτοιμος από καιρό, δικαιώνοντας όλους όσοι τον πίστεψαν και τον έφεραν στο Λιμάνι.

Θα ήταν, βεβαίως, άδικο να μην κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά και σε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι επίσης «φρέσκος» στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Ο λόγος για τον Ματιέ Βαλμπουενά, τον Γάλλο «μαέστρο» του Θρύλου, ο οποίος όσο μπόι του λείπει, τόση μπάλα ξέρει.

Ύστερα από θητείες σε Μαρσέιγ, Ντιναμό Μόσχας, Λιόν και Φενέρμπαχτσε, ο «υδραυλικός» Γάλλος ανέλαβε τον ρόλο του οργανωτή και στον Ολυμπιακό. Και τα καταφέρνει περίφημα. Πώς να νιώθουν, άραγε, κάποιοι που πριν από μερικούς μήνες έκαναν λόγο για… συντάξεις και ένσημα; Η απάντηση είναι: Ποιος νοιάζεται!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα