To τρίτο γκολ μπορεί να είναι μοιραίο, οπωσδήποτε νίκη με τον Άρη

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βελιγράδι, το χειρότερο είναι ότι δέχτηκε και τρίτο γκολ που μπορεί να αποβεί μοιραίο στο ταμείο που θα γίνει στο φινάλε της φάσης των ομίλων. Τώρα όμως επιβάλλεται να σηκώσει κεφάλι.

 

Θα συμφωνήσουμε με τον Πέδρο Μαρτίνς ότι μετά την αποβολή του Μπενζιά στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα είδαμε έναν άλλον Ολυμπιακό, ότι είδαμε ένα άλλο παιχνίδι. Όμως, δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στην κόκκινη κάρτα.

Το τραγικό διώξιμο του Μεριά ή η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Τυνήσιου πριν από το 1-2, δεν οφειλόταν στην αποβολή του Μπενζιά. Οφειλόταν στο γεγονός ότι ο Μεριά διανύει μία περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Παιδικά λάθη έκανε, ενώ ακόμα και στο καλό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού, ο Μεριά έδειχνε να είναι εκτός αγώνα.

Προφανώς και δεν θέλουμε να «σταυρώσουμε» τον Τυνήσιο, αλλά σίγουρα αποδείχθηκε ο μοιραίος ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων». Από εκεί και πέρα, το χειρότερο για τον Ολυμπιακό δεν είναι η ήττα, αλλά το τρίτο γκολ που δέχτηκε.

Και το λέμε αυτό, γιατί στην 6η αγωνιστική που οι Πειραιώτες θα παίζουν την ευρωπαϊκή τους ύπαρξη τον Φεβρουάριο, ίσως δεν θα αρκεί μόνο η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και η νίκη με δύο (ή και περισσότερα γκολ αν δεχτεί δύο τέρματα από τους Σέρβους στο Φάληρο). Είναι ορατός ο κίνδυνος της ισοβαθμίας, καθώς ποιος εγγυάται ότι η Τότεναμ θα πάει στο Βελιγράδι και θα κερδίσει τον Αστέρα;

Στον Ολυμπιακό θα πρέπει από το αεροπλάνο της επιστροφής να αφήσουν πίσω την ήττα στην Σερβία. Δεν υπάρχει λόγος να αναλώσουν περισσότερη ενέργεια στο τι πήγε στραβά, γιατί είμαστε σίγουροι ότι για τον Μαρτίνς το 3-1 δεν προήλθε μόνο εξαιτίας της αποβολής του Μπενζιά. Προφανώς έφταιξαν και άλλα πράγματα, αλλά ήταν τόσο έξαλλος μετά το ματς με τον Γάλλο ρέφερι που έριξε το μεγαλύτερο βάρος εκεί. Δεν υπάρχει λοιπόν χρόνος να ασχοληθούν περισσότερο στον Ρέντη με το τι πήγε στραβά.

Μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει έναν «σκόπελο» που λέγεται Άρης. Μια ομάδα «πληγωμένη» από το 2-3 από την ΑΕΛ την προηγούμενη αγωνιστική. Περιμένει τους Πειραιώτες με άγριες διαθέσεις για να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα και οι "ερυθρόλευκοι" θα βρεθούν σε μία έδρα αρκετά εχθρική.

Τώρα λοιπόν επιβάλλεται να δείξει χαρακτήρα ο Ολυμπιακός. Και στο πρωτάθλημα απέναντι στον σκληροτράχηλο Άρη, αλλά και εν συνεχεία στο Champions League, μήπως καταφέρει και πάρει ό,τι μπορεί από τις διπλές αναμετρήσεις με την Μπάγερν Μονάχου. Δύσκολο είναι, μοιάζει σχεδόν απίθανο, ειδικά μετά την απίστευτη «εφτάρα» των Βαυαρών μέσα στο Λονδίνο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι κόντρα στα μεγαθήρια μπορεί να κάνει όλο τον ευρωπαϊκό Τύπο να ασχοληθεί μαζί του.

Ας επανέλθουμε όμως στο πιο σημαντικό που παρουσιάζεται μπροστά του! Νίκη οπωσδήποτε με τον Άρη. Νίκη και μόνο νίκη, έτσι ώστε να πάει ήρεμα ο Ολυμπιακός στη διακοπή του Οκτωβρίου...

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Μαρτίνς συνεχώς λέει ότι ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Οπότε, δεν χωρούν δικαιολογίες αν δεν φύγει νικητής από την Θεσσαλονίκη την Κυριακή. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και τώρα καλούνται οι «ερυθρόλευκοι» να αποδείξουν ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, λειτουργώντας μάλιστα και υπό καθεστώς πίεσης.

Με τον Αστέρα, την Μπάγερν και την Τότεναμ έχουν μπροστά τους πολύ χρόνο να ασχοληθούν...


ΥΓ: Ο Μάριν είπε ότι δεν είχε κανένα έξτρα κίνητρο. Το άλλο με τον... Τοτό το ξέρετε; Είναι ο κλασικός Μάριν. Πουλάει τρέλα!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα