Ολυμπιακός: Έχει ξανακάνει έδρα Ευρώπης με αποτελέσματα

Ο Ολυμπιακός έχει αξιοποιήσει φέτος την πανίσχυρη έδρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του μετά τις σερί βαριές ήττες. Και θα προσπαθήσει να το συνεχίσει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Το «κάστρο» του Ολυμπιακού, το «Γ. Καραϊσκάκης», έχει από φέτος γίνει ξανά φόβητρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η πειραϊκή ομάδα αξιοποιεί και πάλι τη δύναμη της έδρας της και την υποστήριξη των οπαδών της. Το ίδιο θέλει να συμβεί και στην αναμέτρηση της Πέμπτης (7/3 - 19.45) εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, πρώτη κόντρα των δύο ομάδων στη φάση των «16 του Conference League.

Ο Ολυμπιακός από πρόπερσι και μετά τη νίκη με 1-0 στον όμιλο του Europa League επί της Φενερμπαχτσέ, είχε αρχίσει να υφίσταται βαριές ήττες στο γήπεδό του. Είχε ηττηθεί 0-3 από την Αταλάντα στα νοκ άουτ και το κακό συνεχίστηκε και πέρυσι. 0-4 από την Μακάμπι Χάιφα, 0-3 από Φράιμπουργκ και Καραμπάγκ, 0-2 από Ναντ. Ακόμη και στα προκριματικά που είχε καταφέρει να συνεχίσει, στην έδρα του είχε φέρει ισοπαλίες (1-1) με την Σλόβαν και τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Από φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Στα προκριματικά νίκη 1-0 επί της Γκενκ και βάση πρόκρισης. Στον όμιλο μεγάλη νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-1, ήττα από την Φράιμπουργκ εντελώς στις λεπτομέρειες με 2-3, συντριβή της Μπάτσκα Τόπολα με 5-2. Και στα play off νίκη με 1-0 επί της Φερεντσβάρος, επίσης βήμα για την πρόκριση στους «16».

Σε όλα αυτά τα ματς η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή, όπως θα είναι με την Μακάμπι. Κι η ομάδα πλέον δείχνει να μαθαίνει να την εισπράττει και να την εκμεταλλεύεται. Άλλωστε και ο Ρόμπι Κιν που είδε τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Βόλο είχε να λέει για τη μεγάλη δύναμη της εξέδρας και το κλίμα που δημιουργεί ο κόσμος υπέρ της ομάδας του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα