Ολυμπιακός: Σε μερικά χρόνια θα το διηγούμαστε στα εγγόνια μας

Η ερυθρόλευκη ραψωδία στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα και η επική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν βγαλμένη από τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια.

Τέτοιες βραδιές θα μένουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό μας. Όπως η επική βραδιά στο Εμιρέιτς με το γκολ του Ελ Αραμπί στο φινάλε κόντρα στην Άρσεναλ, όπως το 2001 το 1-4 στη Λεωφόρο και ένα σωρό άλλες στιγμές που ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε φουσκώσει από υπερηφάνεια για την αγαπημένη του ομάδα.

Βραδιά όμως όπως αυτή που ζήσαμε στην Μπάτσκα Τόπολα δεν είναι ακριβώς από αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν ανεξήγητες. Για όλα όσα έγιναν στο Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός 1-6 υπάρχει εξήγηση. Και η εξήγηση έχει να κάνει με το ότι επιβεβαιώθηκε στην πράξη ότι ο Ολυμπιακός είναι σαφέστατα πολύ καλύτερη ομάδα από τους Ισραηλινούς, αλλά στο πρώτο παιχνίδι είχε επαναπαυτεί, έκανε εγκληματικά λάθη στην ανασταλτική λειτουργία και το πλήρωσε πολύ σκληρά.

Αυτό που έγινε στη Σερβία είναι ένα ματς που θα το διηγούμαστε στα εγγόνια μας. Θα λέμε σε μερικά χρόνια ότι είχαμε βρεθεί στην Μπάτσκα Τόπολα και το παρακολουθήσαμε δια ζώσης. Είναι μία βραδιά που δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό κανενός Ολυμπιακού.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανήμερα των 63ων γενεθλίων του, λειτούργησε από το ξεκίνημα του αγώνα λες και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν 0-0.

Είχε ζητήσει εξ αρχής φουλ πίεση από τους παίκτες του, όπως την είχε ζητήσει και στο 1-4 με τη Μακάμπι. Επί της ουσίας, οι Ισραηλινοί ακολούθησαν την ίδια τακτική. Έδωσαν χώρο στον Ολυμπιακό στο Καραίσκάκη και τον χτύπησαν στο τρανζίσιον. Απλώς στο Φάληρο οι Πειραιώτες μάρκαραν με τα... μάτια. Στη Σερβία έβλεπες 11 παίκτες - καμικάζι!

Αυτή η ομάδα που είδαμε στην «TSC Arena» είναι για να γράψει μεγαλύτερη Ιστορία στην Ευρώπη. Όλοι τους είχαμε ξεγραμμένους (για να μη βγάζουμε την ουρά μας απέξω), αλλά αποφάσισαν να παίξουν βάσει των δυνατοτήτων τους και έκαναν πάρτι. Αδιανόητο πάρτι!

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα των δύο άκρων, είτε θα χάσει με τεσσάρα, είτε θα κερδίσει με τεσσάρα, ακόμη-ακόμη και με εξάρα. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει στο απίστευτα υψηλό επίπεδο εμφάνισης που πραγματοποίησε στη Σερβία! Μια εμφάνιση βγαλμένη από τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα