Ολυμπιακός: Η σημασία της αρχής

Το ξεκίνημα του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε θα είναι καθοριστικό για τη μεγάλη προσπάθεια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό. Και σε αυτό το κομμάτι, εκτός έδρας τα δείγματα είναι καλύτερα.

Ο Ολυμπιακός φημίζεται το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο με τον οποίο μπαίνει στα εκτός έδρας παιχνίδια του στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης και της Ελλάδας. Επιβάλλει ένα ρυθμό, παίρνει τα ηνία και συνήθως δικαιώνεται. Το έκανε στη Βουδαπέστη, στη Σερβία με την Μακάμπι, στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ. Κι είναι κάτι που σαφώς έχει τη σφραγίδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και την αυτοπεποίθηση που έχουν πλέον οι παίκτες του ότι μπορούν να είναι εκείνοι τα αφεντικά σε οποιαδήποτε αναμέτρηση και με κάθε αντίπαλο.

Στο «Σουκρού Σαράτσογλου» δεν θα είναι προφανώς το ίδιο εύκολο, αλλά αυτό θα επιδιωχθεί. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο ξεκίνημα εντός έδρας ούτε με την Φερεντσβάρος και την Μακάμπι, αλλά ούτε στο πρώτο ματς με την Φενέρμπαχτσε. Γιατί στο πρώτο δεκάλεπτο η τουρκική ομάδα ήταν αυτή που έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή (κάτι που πολλές φορές δήλωσαν Καρτάλ και Τάντιτς στη συνέντευξη Τύπου) και έκανε φάσεις, παρόλο που στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βρίσκοντας το πρώτο γκολ και με το ενθουσιασμό της εξέδρας, κυριάρχησε πλήρως έως τη μείωση του σκορ με το πέναλτι.

Όμως η λύση δεν μπορεί να είναι διαφορετική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Τουλάχιστον σε αγωνιστικό πλάνο και σε επιχείρηση αιφνιδιασμού. Απέναντι σε μία πολύ επιθετική ομάδα, με πάθος για να ανατρέψει τα δεδομένα και σε «καυτό» γήπεδο, ο Ολυμπιακός ξέρει ότι για να έχει τύχη να κάνει αυτό που έχει τεθεί ως ιστορική επιδίωξη, δεν έχει άλλο δρόμο. Παρά για να είναι και εκείνος το ίδιο επιθετικός, με αγωνιστικό θράσος και πολύ γενναίος στο σχέδιό του και στην υλοποίηση αυτού.

Τι θα γίνει στο γήπεδο κανείς δεν ξέρει, αλλά ο Μεντιλίμπαρ είναι ξεκάθαρος για τις οδηγίες του και δεν θα τις αλλάξει επειδή οι συνθήκες στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ασφαλώς πολύ πιο δύσκολες από κάθε άλλο έως τώρα στη σεζόν.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα