Ολυμπιακός: Ο Έμερι, το πάντα γεμάτο «Βίλα Πάρκ» και ένα εξτρά κίνητρο

Κατάμεστο είναι το «Βίλα Παρκ» σε όλα τα ματς της Άστον Βίλα και φυσικά θα ισχύει και στο ματς της Πέμπτης (2/5) με τον Ολυμπιακό. Η πίστη στον Έμερι και του Ισπανού στην ομάδα του. 

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην Πέμπτη (2/5) για τον πρώτο ημιτελικό του Conference League μία ομάδα που την ημερολογιακή χρονιά του 2023 πήρε λιγότερους βαθμούς στην Αγγλία μόνο από την Μάντσεστερ Σίτι και έχει έναν προπονητή στην κλειστή λίστα όσων έχουν πάρει πάνω από τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους.

Η Άστον Βίλα και ο Ουνάι Έμερι έχουν πλέον ακλόνητη εμπιστοσύνη που δεν μπορεί να χαλάσει από κανένα αρνητικό αποτέλεσμα. Και το κοινό στο Μπέρμπιγχαμ είναι πάντα κοντά στην ομάδα του και γεμίζει το «Βίλα Παρκ» σε κάθε αναμέτρηση, όπως θα συμβεί και στο ματς με τον Ολυμπιακό με 40.000 κόσμο. Ανάμεσά τους βέβαια και πολλούς φίλους της ελληνικής ομάδας.

Αυτό που αρέσει στο κοινό της Βίλα είναι ότι ο Έμερι δεν ψάχνει για δικαιολογίες. Και έχει απαντήσει με πράξεις και αποτελέσματα στην αρνητική κριτική που είχε δεχτεί. Η Άστον Βίλα διεκδικεί συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό και στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Στη διάρκεια της φετινής περιόδου έχει χάσει από τραυματισμούς πολύ σημαντικά στελέχη της. Τον Τάιρον Μινγκς, τον Έμι Μπουέντια, τον Μπουμπακάρ Καμαρά, τον Τζέικομπ Ράμσεϊ. Το τελευταίο διάστημα τον Άλεξ Μορένο, τώρα είναι έξω ο Γιούρι Τίλεμανς και ο βασικός γκολκίπερ Έμι Μαρτίνες. Κι άλλοι πολλοί παίκτες έχουν λείψει για αρκετές αγωνιστικές.

Ο Έμερι βρίσκει πάντα τις λύσεις. Έχει εμπιστοσύνη σε όλο το ρόστερ του και το αξιοποιεί, έχοντας φροντίσει φυσικά να έχει ένα πολύ βαθύ ρόστερ αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό που λέει συνεχώς είναι ότι «δεν είμαστε μία άτρωτη ομάδα και ανίκητη. Είμαστε όμως μια ομάδα που όταν παίζει καλά μπορεί να νικήσει τον καθένα». Κι είναι κάτι που το έχει αποδείξει.

Φέτος στην Ευρώπη έχει μόνο νίκες στην έδρα της. Εντυπωσιακές όπως το 4-0 με τον Άγιαξ, δύσκολες όπως το 2-1 με την Λιλ, αλλά και στον όμιλο με την Ζρίνσκι, την Άλκμααρ, την Λέγκια. Όλες στο γκολ. Ο Ολυμπιακός καλείται να ελέγξει τον ρυθμό, να αποφύγει λάθη, να αξιοποιήσει λάθη. Στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του μέχρι την επόμενη, μία εβδομάδα αργότερα. Στο δικό του γήπεδο που επίσης είναι πάντα γεμάτο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα