Ολυμπιακός: Επίθεση στην... επίθεση με την Άστον Βίλα

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει σκοπό να χτυπήσει με το ίδιο... νόμισμα την Άστον Βίλα μέσα στο Μπέρμιγχαμ (2/5, 22.00).

Δεν είναι εύκολο όταν μία ελληνική ομάδα αγωνίζεται σε ένα αγγλικό γήπεδο να επιβάλει τον δικό της ρυθμό. Μπορεί στο παρελθόν ο Ολυμπιακός να έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο μέσα στο «Εμιρέιτς» με την Άρσεναλ ή στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι αγγλικές ομάδες δεν χαρίζονται.

Επιχειρούν να πάνε τα παιχνίδια στο δικό τους τέμπο, να πάνε τα ματς στο δικό τους ρυθμό και ουσιαστικά να «καταπιούν» τον αντίπαλό τους ειδικά όταν αγωνίζονται στην έδρα τους.

Το «Βίλα Παρκ» είναι ένα κλασικό αγγλικό γήπεδο. Όσοι το έχουν επισκεφθεί, υποστηρίζουν ότι δίνει τεράστια ώθηση στην Άστον Βίλα.

Ο Μεντιλίμπαρ πάντως δεν τρομάζει από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει το βράδυ της Μ. Πέμπτης (2/5, 22.00), ούτε από τη δυναμικότητα των «χωριατών».

Έχει ετοιμάζει ένα πλάνο που έχει ως μότο «επίθεση στην... επίθεση». Ξέρει ότι η Άστον Βίλα θα προσπαθήσει να «πνίξει» τον Ολυμπιακό, να τον παίξει στο μισό γήπεδο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ με την ταχύτατη μεσοεπιθετική γραμμή που έχει, είτε πραγματοποιώντας επιθέσεις από τα πλάγια που έχει φοβερούς εξτρέμ και ακραίους μπακ, είτε από τον άξονα.

Ο Μεντιλίμπαρ θα επιχειρήσει να επιτεθεί και εκείνος με τα δικά του όπλα. Η Άστον Βίλα όταν χάνει την μπάλα, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στις επιστροφές της.

Απλώς είναι κίνδυνος - θάνατος όταν βγει εκείνη στο... ξέφωτο. Ο Ολυμπιακός λοιπον θα προσπαθήσει να κλείσει τους χώρους και ταυτόχρονα να την πιέσει στον βαθμό που θα του επιτρέψει η Άστον Βίλα. Είπαμε άλλωστε: Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα εκτός Νησιού να επιβάλει τον δικό της ρυθμό σε αγγλικό έδαφος. Και ειδικά όταν απέναντί της έχει μία ομάδα του Ουνάι Έμερι...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα