Ολυμπιακός: Γιατί η ρεβάνς με την Άστον Βίλα θα είναι η πιο δύσκολη

Σημαντική είναι η διαφορά που θα έχει η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα με τις τρεις προηγούμενες που είχε παίξει στο Conference League.

Είναι απόλυτα λογικό μετά το 2-4 στο Villa Park ο κόσμος του Ολυμπιακού να συζητάει για τον τελικό του Conference League. Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα.

Η αντίδραση που είχαν οι ποδοσφαιριστές και ο Μεντιλίμπαρ μετά το τέλος του αγώνα με την Άστον Βίλα επιβεβαιώνει ότι στην ομάδα του Πειραιά κυριαρχεί η ωριμότητα και αντιμετώπισαν ψύχραιμα την κατάσταση. Βέβαια το θέμα είναι όλα όσα λένε να τα έχουν και βάλει για τα καλά στο μυαλό τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει τρεις προκρίσεις στο Conference League, αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Το πρώτο που θα σκεφτεί κανείς είναι ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει στην έδρα του την πρόκριση. Αυτό βέβαια θα φανεί στην πράξη αν είναι υπέρ του ή κατά του, διότι μέχρι τώρα έκανε τρεις επικές προκρίσεις εκτός έδρας και έχει πάρει το μεγάλο αποτέλεσμα στο Μπέρμιγχαμ.

Ολυμπιακός: Σημείο - κλειδί η φάση του 6ου λεπτού για το 2-4 στο Μπέρμιγχαμ!

Η μία διαφορά είναι αυτή και η άλλη είναι ότι αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη ρεβάνς ως το μεγάλο φαβορί και με την ψυχολογία του στα ύψη μετά από ένα αποτέλεσμα που του δίνει τεράστιο προβάδισμα. Σε καμία άλλη πρόκριση δεν πήγε στη ρεβάνς με τόσο μεγάλο προβάδισμα.

Τη Φερεντσβάρος την είχε νικήσει δύσκολα με 1-0 στο Φάληρο και οι Ούγγροι έβγαζαν σιγουριά ότι θα πάρουν την πρόκριση στο γήπεδο τους. Στη Βουδαπέστη δεν είχε πάει ως το μεγάλο φαβορί, αλλά σε εκείνο το ματς είδαμε το πρώτο δείγμα για το τι ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός: Τα νεύρα των παικτών της Άστον Βίλα και οι προκλήσεις του Γουότκινς

Η πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει μείνει στην Ιστορία. Στο πρώτο ματς έχει χάσει 4-1 στο Καραϊσκάκη και για πολλούς η ρεβάνς ήταν τυπική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός πήγε σαν ξοφλημένος και τελικά πήρε την μεγάλη πρόκριση με 6-1.

Με τη Φενέρμπαχτσε είχε εκείνο το 3-0 στο… τσεπάκι, αλλά το ματς τελείωσε 3-2 και η αίσθηση που είχε δημιουργηθεί στο Καραϊσκάκη ήταν πως ο Ολυμπιακός είχε χάσει. Στην Κωνσταντινούπολη πήγε στριμωγμένος και τελικά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι κάνοντας και πάλι σπουδαίο ματς.

Conference League: Τι ισχύει με τα εισιτήρια του τελικού

Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η Άστον Βίλα έρχεται πληγωμένη και με την πλάτη στον τοίχο και ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει τον αέρα. Είναι και αυτό ένα μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η ομάδα του Πειραιά και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να διαχειριστεί το κλίμα ευφορίας που έχει δημιουργηθεί. Κακά τα ψέματα, αλλά αυτή η ρεβάνς και η προετοιμασία της είναι η πιο δύσκολη απ' όλες.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα