Ολυμπιακός: Το ποδόσφαιρο των θαυμάτων και της Ολυμπιακής ψυχής!

Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει ο Ολυμπιακός, που ετοιμάζεται να σηκώσει την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα!

Ποιος να το φανταζόταν όταν έγινε η κλήρωση και τα ζευγαρώματα μετά την επική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ότι θα φτάναμε στο σημείο να συζητάμε για παρουσία στον τελικό! Αρχικά η κλήρωση έβγαλε τη Φενέρμπαχτσε των 200 εκατομμυρίων και μετά τον νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα – Λιλ.

Πόσοι πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα κατάφερνε να πάρει δύο τεράστιες προκρίσεις και θα διεκδικούσε το Κόνφερενς στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας;

Ο Μεντιλίμπαρ σίγουρα. Το ίδιο και οι παίκτες. Το ίδιο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος όταν προσέλαβε τον Βάσκο τεχνικό, τον προσέλαβε με το σκεπτικό ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει το πακέτο για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην ευρωπαϊκή καταξίωση, παρότι ήρθε σε μία περίοδο που όλα πήγαιναν στραβά για τον σύλλογο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το εξής μοναδικό: Κατατρόπωσε δύο φορές την Άστον Βίλα που είναι η 4η ομάδα της Premier League. Στο Μπέρμιγχαμ την διέλυσε, στο Καραϊσκάκη την έπιασε… κορόιδο!

Ο Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές του έκαναν κάτι το ανεπανάληπτο και στις 29 Μαϊου απέναντι στη Φιορεντίνα θα επιδιώξει να πάρει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μαθημένος στα δύσκολα. Άλλωστε, δεν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο για να φτάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πέρασε τη Φενέρμπαχτσε και εν συνεχεία το φαβορί της διοργάνωσης που είχε προπονητή τον Ουνάι Έμερι με τα τέσσερα ευρωπαϊκά στην τροπαιοθήκη του. Οπότε, για ποιο λόγο να μην ξεπεράσει και το εμπόδιο των «βιόλα»; Ναι, η Φιορεντίνα θέλει να πάρει τη δική της ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό από τη Γουέστ Χαμ. Ο Ολυμπιακός όμως δεν αστειεύεται και το έδειξε από την ημέρα που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ.

Ό,τι και να γίνει πάντως στη Νέα Φιλαδέλφεια, όποια κατάληξη κι αν έχει ο τελικός, είτε το πάρει ο Ολυμπιακός, είτε όχι, οφείλουμε άπαντες να πούμε ένα «ευχαριστώ» σε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή την τεράστια επιτυχία!

Αυτά που ζούμε τώρα, αδυνατούσαμε να πιστέψουμε ότι θα τα ζήσουμε άμεσα και ειδικά τη φετινή χρονιά. Κι όμως, το ποδόσφαιρο έχει τα δικά του θαύματα και γράφονται ωραίες παραμυθένιες ιστορίες. Ειδικά όταν αυτές οι ιστορίες έχουν Ολυμπιακή ψυχή!

Συγχωρέστε μας για την υπεραισιοδοξία ενόψει του τελικού, αλλά ο συγκεκριμένος Ολυμπιακός δεν πρόκειται να «τρακάρει» πάνω στη Φιορεντίνα. Κακώς τον λένε μάγο τον Βάσκο τεχνικό. Δεν είναι ούτε ο Κόπερφιλντ, ούτε ο Χουντίνι. Είναι απλώς ο… Μεντιλίμπαρ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα