Ολυμπιακός: Ευχαριστούμε...

Ο καθένας έχει τη δική του προσωπική ιστορία για να συγκινείται, να θυμάται, να ζει, να ονειρεύεται. Ο Ολυμπιακός συνδέει αναμνήσεις, ελπίδες. Γεμίζει ψυχές με ευτυχία, μάτια με δάκρυα, Σας ευχαριστούμε. 

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές, ο Μάνος Ζερδεβάς, όταν γύρισε πριν από λίγες μέρες από την Βαρκελώνη με την πρόκριση της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ του Champions League, μου έλεγε ότι όλοι έψαχναν ένα τρόπο να δουν και να μάθουν για τον αγώνα του ποδοσφαίρου στο Μπέρμπιγχαμ. Λίγη ώρα μετά το δικό τους θρίαμβο. Και πόσο δεμένοι μεταξύ τους είναι οι αθλητές του κάθε τμήματος του συλλόγου, τις σχέσεις που έχουν, την αγωνία του ενός για τις επιτυχίες και τις προσπάθειες του άλλου. Τον Ιούνιο θα είναι η δική τους μάχη για το τρόπαιο, στη Μάλτα, μέχρι τότε θα προετοιμάζονται και θα περιμένουν τον τελικό του ποδοσφαίρου, το φάιναλ φορ του μπάσκετ. Μέχρι να γίνουν εκείνοι πρωταγωνιστές και οι συναθλητές τους με το ίδιο σήμα στην καρδιά, φανατικοί υποστηρικτές τους.

Κι ο πρωταθλητής Ευρώπης με την ποδοσφαιρική ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, ο Νεκτάριος Αλαφάκης, πάλι σε μία κουβέντα μας είχε μια λέξη να πει για το επόμενο όνειρό του. «Τσου Λου με τη μεγάλη ομάδα»!

Αυτό που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός είναι να συνδέει ανθρώπους υπό τη σκέπη του. Αθλητές, προπονητές, Έλληνες, ξένους, επαγγελματίες, ερασιτέχνες, παράγοντες, φιλάθλους.

Αυτό που ο Ολυμπιακός κάνει είναι να ενώνει γενιές, να φέρνει αναμνήσεις, να δίνει ζωή σε μια δύσκολη ζωή, να γεννά ελπίδες για τη συνέχεια. Όχι μόνο των επιτυχιών του και της πορείας του, όχι μόνο σαν κι αυτό που έχει πετύχει στο ποδόσφαιρο φτάνοντας μέχρι τον ευρωπαϊκό τελικό ή σε όποιο τμήμα του μαζεύει εγχώριους τίτλους και διακρίνεται διεθνώς.

Ο καθένας έχει τη δική του προσωπική ιστορία. Και σε τέτοιες συναισθηματικές κορυφώσεις όπως αυτή μετά την πρόκριση (και) επί της Άστον Βίλα που φέρνει την ομάδα σε τελικό Ευρώπης για πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο, αυτή η ιστορία γεμίζει την ψυχή, δακρύζει τα μάτια, κάνει το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον να γίνονται ένα. Μέσω του Ολυμπιακού. Μέσω της έκρηξης αγάπης για κάτι που σου έμαθαν να αγαπάς, έμαθες να αγαπάς, μαθαίνεις με τη σειρά σου να το αγαπούν. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός, πάρει δεν πάρει το τρόπαιο στη Νέα Φιλαδέλφεια ή στο Βερολίνο ή στη Μάλτα ή όπου παίρνει ή δεν παίρνει τα τρόπαια που διεκδικεί.

Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του ιστορία. Ο πατέρας μου θα καταλάβαινε καλά τι εννοώ, εγώ το καταλαβαίνω, ο γιος μου το έχει ήδη καταλάβει ανεβάζοντας αυτή τη φωτογραφία. Σας ευχαριστούμε. Οικογενειακώς. Κι εμείς και κάθε οικογένεια με τη δική της, γεμάτη Ολυμπιακό, ιστορία


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα