UEFA: Επιστρέφει στα τηλεοπτικά κανάλια πάνω από μισό δις ευρώ!

Η UEFA λόγω της διακοπής του Champions League και του Europa League επιστρέφει 575 εκατομμύρια ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς που κάλυπταν τις δύο διοργανώσεις. Χρήματα που θα στερηθούν οι συμμετέχουσες ομάδες

Ανυπολόγιστες, σε οικονομικό επίπεδο, είναι οι ζημίες των Ευρωπαϊκών ομάδων λόγω του κορονοϊού.
Άλλη μία συνέπεια του είναι ότι οι σύλλογοι της «γηραιάς ηπείρου» πληροφορήθηκαν από την UEFA ότι θα επιστρέψει 575 εκατομμύρια ευρώ στα τηλεοπτικά κανάλια που είχαν τα δικαιώματα προβολής των διοργανώσεων της, εξαιτίας της διακοπής του Champions League και του Europa League τον περασμένο Μάρτη και τη διεξαγωγή τους σε άδεια γήπεδα και με το φορμάτ του final-8 που σημαίνει τα μισά παιχνίδια στην προημιτελική κι ημιτελική φάση.

«Αυτά είναι τα χρήματα τα οποία δεν θα διατεθούν» ενημέρωσε ο πρόεδρος της ECA (ομοσπονδία ευρωπαϊκών συλλόγων) και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, σε τηλεδιάσκεψη με εμφανή τη δυσφορία του.

Οι ομάδες κανονικά θα μοιράζονταν το ποσό των 2.55 δισεκατομμύριων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, ωστόσο από αυτό το ποσό αφαιρούνται τα χρήματα που θα επιστραφούν στους τηλεοπτικούς παρόχους,

«Μαύρη τρύπα» τεσσάρων δις...

Ο διοικητικός ηγέτης των «μπιανκονέρι», μάλιστα προέβλεψε μάλιστα ότι τα έσοδα των ομάδων τα επόμενα δύο χρόνια θα μειωθούν κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

«Όλοι παίζουμε σε άδεια γήπεδα, δεν είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε όχι μόνο εξαιτίας της ατμόσφαιρας, αλλά και επειδή διεκόπη μία σημαντική πηγή εσόδων» ανέφερε ο Αντρέα Ανιέλι προσπαθώντας να πιέσει σε μια αλλαγή πολιτικής, από πλευράς UEFA, για τις επικείμενες διοργανώσεις.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα