Μάγκατ: «Ο Μέσι κέρδισε τους τίτλους στην Μπαρτσελόνα, όχι ο Γκουαρντιόλα»

Σε συνέντευξή του στην γερμανική «Bild» ο πρώην προπονητής της Μπάγερν, Φέλιξ Μάγκατ, αναφέρθηκε στην συνεργασία Πεπ Γκουαρντιόλα και Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα την τετραετία 2008-2012.

Τι κι αν ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατέκτησε 14 τίτλους την τετραετία (2008-2012) της καριέρας του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με τον Φέλιξ Μάγκατ, πρόσωπο – κλειδί στις επιτυχίες των «μπλαουγκράνα» εκείνη την περίοδο δεν ήταν ο Καταλανός τεχνικός, αλλά ο Λιονέλ Μέσι.

«Το σύστημα λειτούργησε στη Μπαρτσελόνα αποκλειστικά λόγω του Μέσι, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ένα παιχνίδι από το πουθενά. Ο Μέσι κέρδισε τους τίτλους στην Μπαρτσελόνα, όχι ο Γκουαρντιόλα. Χωρίς εκείνον, το σύστημα αυτό δεν θα λειτουργούσε ποτέ με επιτυχία για τον Γκουαρντιόλα, διαφορετικά θα είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν ή την Μάντσεστερ Σίτι εδώ και πολύ καιρό», είπε αρχικά ο πρώην προπονητής της Μπάγερν σε συνέντευξή του στην γερμανική «Bild».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το «τίκι-τάκα» λειτουργεί μόνο αν έχετε παίκτες που είναι τεχνικά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Για τον θεατή, η κατοχή της μπάλας, όπως το λέω, είναι απλά βαρετή και μια κορυφαία ομάδα δεν την χρειάζεται πραγματικά, τόνισε ο πρώην προπονητής της Μπάγερν, ο οποίος συνέχισε, σχολιάζοντας την τακτική του Ισπανού τεχνικού.

Κλείνοντας, ο Μάγκατ είπε για τον Γκουαρντιόλα: «Κατά τη γνώμη μου, γενικά χάνεται συχνά προσπαθώντας να κερδίσει ένα παιχνίδι εκ των προτέρων. Αυτή η τακτική καταλήγει συχνά σε λανθασμένες αποφάσεις, οι οποίες εμποδίζουν την επιτυχία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκουαρντιόλα την τετραετία 2008-2012 κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα 3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 3 ισπανικά Σούπερ Καπ, 2 Champions League, 2 ευρωπαϊκά Super Cup και άλλα 2 Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, ενώ στη συνέχεια συνέχισε την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου και κατόπιν στην Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα