Bundesliga: Στις ευρωπαϊκές θέσεις η Ουνιόν Βερολίνου μετά το «διπλό» στην Κολωνία (highlights)!

Η Ουνιόν Βερολίνου κέρδισε 2-1 την ουραγό Κολωνία 2-1 εκτός έδρας και ανέβηκε 5η, ενώ «διπλό» πέτυχε κι  η Μάιντς, περνώντας επιβλητικά από το Φράιμπουργκ (1-3) χάρη σε χατ τρικ του Ζαν-Φιλίπ Ματετά στην παρθενική φετινή της επικράτηση. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Με νίκες φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της Bundesliga στα δύο ματς που περιλάμβανε το Κυριακάτικο πρόγραμμα της.

Η Ουνιόν Βερολίνου επικράτησε 2-1 στην Κολωνία, των τοπικών «τράγων», φτάνοντας τα τρία διαδοχικά τρίποντα (και τα 7 ματς αήττητη) κι ανέβηκε στις ευρωπαϊκές θέσεις (5η).

Τα γκολ οι Αβονίγι (πρώτο φετινό του) και Κρούζε (πήρε το ριμπάουντ της εκτέλεσης πέναλτι - το πρώτο του χαμένο μετά από 16 εύστοχα - που απέκρουσε ο Χορν)

Αντίθετα οι ουραγοί γηπεδούχοι (με τον Λημνιό να μπαίνει στο 65' κι από φάουλ που κέρδισε είχαν δοκάρι με τον Ρεχμπετσάι) παραμένουν η μία από τις δύο ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της Γερμανία δίχως επιτυχία στην φετινή σεζόν (η, ισοβάθμη τους, Σάλκε η άλλη)

Ταυτόχρονα ισοφάρισαν το αρνητικό τους ρεκόρ στην Bundesliga με 18 ματς δίχως τρίποντο...

Δεν ήταν όμως το μόνο «διπλό» της ημέρας...

Η πρώτη νίκη της Μάιντς στο φετινό πρωτάθλημα της Bundesliga έμελλε να έρθει με πάταγο, καθώς οι «κόκκινοι» πέρασαν εμφατικά από την έδρα της Φράιμπουργκ! Κύριος... υπεύθυνος της νίκης ήταν ο νεαρός Γαλλος στράικερ Ζαν-Φιλίπ Ματετά, ο οποίος πέτυχε και τα τρία γκολ της Μάιντς για το τελικό 1-3!

Το Σάββατο

Εκπλήξεις και συναρπαστικά παιχνίδια περιλάμβανε το πρώτο μέρος του σαββατιάτικου προγράμματος για την 8η αγωνιστική της Bundesliga, με κυριότερη είδηση όλων τη γκέλα της Μπάγερν στην έδρα της απέναντι στη Βέρντερ!

Η ομάδα της Βρέμης έπαιξε υποδειγματική άμυνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, προηγήθηκε με τον Έγκεσταϊν στο φινάλε του ημιχρόνου και παρότι ισοφαρίστηκε σε μια στιγμιαία αδράνεια από τον Κομάν, κατάφερε να κρατήσει το 1-1 στο Μόναχο.

Την ίδια ώρα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν περνούσε νικηφόρα με 1-2 από το Μπίλεφελντ χάρη στο γκολ του Ντράγκοβιτς στο 88' και πλέον απέχει μόλις έναν βαθμό από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Ματσάρα είχαμε στο Χόφενχαϊμ, όπου η ομώνυμη ομάδα κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως σε εκείνο το σημείο ο Κεμπφ έγραψε το τελικό 3-3 χαρίζοντας ανέλπιστο βαθμό στη Στουτγκάρδη!

Λίγο αργότερα, η Λειψία έχασε την ευκαιρία να «πιάσει» τη Μπάγερν στους 19 βαθμούς, καθώς έμεινε στο ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αντιθέτως, η Μπορούσια Ντόρτμουντ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την απώλεια των Βαυαρών και τους πλησίασαν επίσης στον πόντο μετά τη Λεβερκούζεν, καθώς πέρασαν εντυπωσιακά από το Βερολίνο.

Αυτό το οφείλουν σχεδόν αποκλειστικά στον Έρλινγκ Χάαλαντ, αυτόν τον εκπληκτικό 20χρονο στράικερ από τη Νορβηγία, ο οποίος έκανε χατ-τρικ σε 15 λεπτά και συνολικά πέτυχε τέσσερα γκολ στο επιβλητικό 2-5 των «κιτρινόμαυρων» επί της Χέρτα!

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11

Μπάγερν Μονάχου – Βέρντερ Βρέμης 1-1
(62' Κομάν - 45'+1' Έγκεσταϊν)

Αρμίνια Μπίλεφελντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-2
(47' αυτ. Χράντετσκι - 27' Μπέιλι, 88' Ντράγκοβιτς)

Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ 1-1
(5' Νόιχαους - 88' Καλιγκιούρι)

Χόφενχαϊμ – Στουτγκάρδη 3-3
(16' Μπαουμγκάρτνερ, 48' Σεσενιόν, 71' πέν. Κράμαριτς - 18' Γκονζάλες, 27' Φουντού, 90'+4' Κεμπφ)

Σάλκε – Βόλφσμπουργκ 0-2
(3' Βέγκχορστ, 24' Σλάγκερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Λειψία 1-1
(43' Μπαρκόκ - 57' Πόουλσεν)

Χέρτα Βερολίνου – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-5
(33', 79' Κούνια - 47', 49', 62', 80' Χάαλαντ, 70' Γκερέιρο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11

Φράιμπουργκ – Μάιντς 1-3
(63' Πέτερσεν - 2', 34', 40' Ματετά)

Κολωνία – Ουνιόν Βερολίνου 1-2
(36' Σχίρι - 27' Αβονίγι, 72' Κρούζε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα